Povodom Godine čitanja Uprava šuma podružnice Karlovac uredila poučno-rekreativnu stazu Nikoliko brdo u Topuskom

VIŠE IZ RUBRIKE

    Uprava šuma podružnica Karlovac uključila se u nacionalnu kampanju Godina čitanja, koju provodi Ministarstvo kulture i medije s ciljem promocije knjiga i kulture čitanja. U sklopu navedene kampanje uređena je poučno-rekreativna staza Nikoliko brdo u Topuskom, a postavljene su i šumske knjige sa citatima domaćih i svjetskih autora.

    Uprava šuma podružnica Karlovac svoj doprinos poticanju čitanja kod djece, mladih i odraslih usmjerila je prema šumama te tako odabrani tekstovi, koji se nalazi u šumi u Topuskom, govore o šumi i prirodi.

    -Da je cilj ostvaren pokazalo se već prvog dana otvorenja staze 20.10.2021. kad su mnogi posjetitelji bili privučeni knjigama. Ono što je najvažnije, knjige su izazvale oduševljenje i među djecom koja tek uče prva slova. Tajne, znanja i ljepotu koje nose knjige tek će upoznati, a njihov sadržaj, napisan tintom ili urezan u drvo, vrijedi tek kada ga se pročita. Na četiri postavljene šumske knjige našli su se citati Marije Jurić Zagorke, Josipa Pupačića, Turgenjeva, Walta Whitmana,  Lava Nikolajeviča Tolstoja, Jane Austin i  desetak drugih književnika, ističu iz Uprave šuma podružnice Karlovac.

    Projekt uređenja poučno-rekreativnih staza Nikolino brdo financiran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj prema programu ruralnog razvoja 2014.-2020.