Povodom Dana sigurnijeg interneta održana je edukacija za osnovnoškolce

VIŠE IZ RUBRIKE

    Internet je danas glavno i najveće komunikacijsko okupljalište, koliko god ono davalo brzih informacija i dobru komunikaciju, isto tako i krije razne zamke, ponajprije za mlade. Povodom Dana sigurnijeg interneta u Knjižnici za mlade održano je predavanje za sedmaše OŠ Banija o podizanju svijesti o Cyberbullyingu

    -Bitno je govoriti o sigurnosti na internetu, zato što je današnja mladež od nula do 24 na internetu. Njihov se svijet vrti oko tog virtualnog svijeta i tehnologije. Djeca većinu svog vremena provode upravo na društvenim mrežama, tražeći sadržaj koji ih najviše interesira. Internet krije puno informativnih stvari, ali isto tako ondje vrebaju i opasne stvari za koje mladi moraju znati kako bi se mogli zaštiti od njih, kazala je policijska službenica PU karlovačke za nadzor, planiranje i prevenciju, Anita Gračan.

    Novija istraživanja pokazuju kako raste postotak onih koji se na internetu osjećaju ugroženo i neugodno.

    -Nasiljem na internetu su pogođeni svi, ne smo mladi. Primjerice tu mogu biti odrasli koji putem e-maila mogu dobiti prijeteće poruke kako bi platili određena sredstva jer su posjetili neku stranicu. Na takve iste, ali i slične prijetnje treba se reagirati i prijaviti ih policiji.

    Policijska uprava karlovačka raznim edukacijama i radionicama po Karlovačkoj županiji nastoji posvijestiti kod mladih koje opasnosti dolaze s internetom te ih educirati kako najpravilnije reagirati na iste. (ma)