Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić

Povodom 186. rođendana pripremili bogat program za djecu i odrasle

VIŠE IZ RUBRIKE

  Proslava

  Proslava 186. rođendana Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ počinje u petak, 1. ožujka, u 11 sati u Ilirskoj dvorani književnim susretom s Ivanom Francišković Olrom i Anom Salopek koje će predstaviti slikovnicu „Dječak koji je pokušao donijeti sunce“.

  -Književni susret sa Zoranom Ferićem i predstavljanje knjige „Smrt djevojčice sa žigicama“ održat će se 1. ožujka, u 18 sati u Kinu Edison, nakon čega smo u 19 sati pripremili besplatnu kino projekciju istoimenog sjajnog filma u suorganizaciji s Kinom Edison. Zoran Ferić rođen je 1961. godine u Zagrebu. Od 1994. godine radi kao profesor hrvatskog jezika u XVIII. Gimnaziji, a knjige su mu prevedene na desetak jezika. Godinama je jedan od najčitanijih hrvatskih autora u karlovačkoj knjižnici te nam je pravo zadovoljstvo ugostiti ga u predivno uređenom prostoru Kina Edison.

  U subotu 2. ožujka, u 10 sati u Zelenoj knjižnici u Javnoj ustanovi Aquatika - Slatkovodnom akvariju Karlovac bit će održana pričaonica i književni susret s Danijelom Jurac uz predstavljanje slikovnice „Tko šiša miša“.

  U utorak, 5. ožujka, u 18 sati u Izložbenom salonu „Ljudevit Šestić“ svečano otvaramo izložbu „Marija Maca Vrbetić – izvan okvira“ nastalu u suradnji s Gimnazijom Karlovac i Državnim arhivom u Karlovcu. U pripremanju izložbe, ustupanjem vrijednih materijala, sudjelovali su i Muzeji grada Karlovca te se i ovim putem zahvaljujem ravnatelju na suradnji.

  Povodom 186. rođendana knjižnice u srijedu, 6. ožujka, imamo cjelodnevnu akciju oprosta zakasnine na tri lokacije: u Središnjoj knjižnici, Knjižnici za mlade i pokretnoj knjižnici, poručuje ravnateljica knjižnice, Kristina Čunović.