Prvenstvo Hrvatske u veslanju za juniore i kadete

Povijesno najbolja sezona "Korane" u gotovo 90 godina postojanja kluba

VIŠE IZ RUBRIKE

Povijesni uspjeh

Osvojili dvije zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju

Veslačka staza na zagrebačkom Jaruna bila je tri dana domaćin ovogodišnjeg juniorskog i kadetskog prvenstva Hrvatske. Nastupio je veliki broj veslačkih nada Hrvatske iz čak 28 klubova. Veslački klub "Korana" nastupio je s devet veslača i veslačica u sedam posada i u poretku klubova osvojio je solidno 12. mjesto u konkurenciji 28 klubova sa 29,86 bodova. Novi prvaci Hrvatske koji su se okitili zlatnim medaljama bili su Mauro Bauer koji je veslao u skifu za lake juniore A i Ema Hodak u skifu za juniorke B. Srebrne medalje i drugo mjesto u državi osvojili su Luka Hajdin u skifu za juniore A i Jan Latković i Šime Ravnjak u dvojcu na pariće za juniore B. Josipu Jakšiću pripala je brončana medalja za treće mjesto u skifu za juniore B. U A finalu veslao je još i četverac na pariće za juniore B s posadom Latković, Ravnjak, Jakšić i Car izborivši četvrto mjesto. Samo jedna posada kluba s Kupe na Dubovcu veslala je finale B. Bio je to dvojac na pariće za kadete A s posadom David Mikašinović i Leon Opačić koji su osvojili drugo mjesto.

-Ovo je povijesno najbolja sezona Veslačkog kluba "Korana" u gotovo 90 godina postojanja našeg kluba. Osvojili smo 50 bodova više nego prošle godine. Od 28 klubova izborili smo sjajno ekipno 12. mjesto. Pohvalio bih sve veslače na zaista dobrom uspjehu što je rezultat napornih treninga zadnjih mjeseci. Ono što bih još naglasio je da je Ema Hodak osigurala odlazak na Balkanske igre u Rumunjsku u disciplinama četverac skul i samac. U Bukurešt na Balkanske igre odlazi i Josip Jakšić u disciplini dvojac na pariće za juniore B s Lukom Sabeljom iz Veslačkog kluba "Croatia". Potencijalni kandidati za Balkanske igre još su Jan Latković i Šime Ravnjak. Luka Hajdin je odlično odveslao. Za osvojeno drugo mjesto iza Ivana Talaje iz "Mladosti", koji je bio treći na Europskom prvenstvu, je sjajan uspjeh. Ugodno je iznenadio i Mauro Bauer koji je zaslužio zlatnu medalju. Jan Latković, Šime Ravnjak i Josip Jakšić te David Mikašinović i Leon Opačić velik su potencijal o čijim će se rezultatima još puno dobroga čuti, kazao je trener Zlatko Katušin.

U subotu, 8. srpnja od 9 sati i 30 minuta na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu bit će održana tradicionalna 70. Karlovačka regata i 32. Memorijalna utrka "Bruno Cetinjanin".