Prvi Karlovački

Povećan broj novih slučajeva zaraze koronom u županiji – 50 u 24 sata

Autor: Ksenija Begović

24.02.2021

Karlovac

U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji bilježi se povećani broj novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te ih je zabilježeno 50. Obavljeno je 237 PCR testiranja kojima je zaraza potvrđena u 28 slučajeva i to s područja grada Karlovca kod 15 osoba, Duge Rese sedam, po jedan novi slučaj zaraze potvrđen je u Ogulinu, Ozlju, Slunju i  Bariloviću, a dva su nova slučaja u Draganiću.

Na brzom testu za detekciju antigena pozitivne su 22 osobe,  tri iz Karlovca, pet iz Duge Rese, jedna iz Ozlja, devet iz Slunja, tri iz Kamanja te jedna osoba iz Netretića.

U Karlovačkoj županiji  ukupno  do sada  oboljelo je 6758 osoba (PCR testiranje) i 1546 osoba (antigensko testiranje).

U odnosu na jučer jedan je COVID pozitivan pacijent manje na bolničkom liječenju, odnosno ukupno  ih je 24. U OB Ogulin liječi se pet,  a u OB Karlovac 19 pacijenata. U posljednja 24 sata novoprimljene su dvije osobe  u karlovačku bolnicu, a s bolničkog liječenja su otpuštene tri osobe, jedna u Ogulinu i dvije u Karlovcu. Ukupno su do sada iz bolnica Karlovačke županije otpuštene 653 osobe. U posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba.

U samoizolaciji/izolaciji u bolnicama Karlovačke županije se nalazi jedan liječnik i četvero medicinskih sestara/tehničara.

U samoizolaciji se nalazi 327 osoba, a nema zabilježenih kršenja mjera.