Potvrđen i drugi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, podiže se stupanj pripreme i obrane

VIŠE IZ RUBRIKE

    Ministar Vili Beroš potvrdio je da je još jedan slučaj koronavirusa, nakon prvog jučerašnjeg, zabilježen u Hrvatskoj.

    - To je bilo i očekivano, naime brat prvog pozitivnog bolesnika također je pozitivan, također ima lakšu kliničku sliku. Dok je dobro da je njegova djevojka negativna, ona je zadržana i dalje na promatranju, pa će se pratiti njeno stanje, rekao je ministar, koji je  sinoć je doputovao iz Rima, za koji kaže da "tamo ima nešto slučajeva, ali nema znatnijeg širenja epidemije". Svi dosadašnji bolesnici koji su pozitivni na koronavirus su iznimno dobrog stanja bez značajnijih znakova bolesti.

    Jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom zaposlenik je s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu.

    -Taj zaposlenik već jučer nije bio na poslu, a danas je 15-ak zaposlenika za koje se pretpostavlja da su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim, obaviješteno da ne dolaze na posao ili su vraćeni s posla. Na čitavoj lokaciji u Ulici grada Vukovara 37, poduzete su i nadalje se poduzimanju mjere u cilju zaštite sigurnosti i zdravlja zasposlenika HEP-a i službenih posjetitelja, a prema uputama Nacionalnog kriznog stožera. Ovlaštene službe HEP-a osiguravaju uvjete za integritet radnih procesa u HEP-u od važnosti za funcioniranje elektroenergetskog sustava RH te su u kontaktu s Nacionalnim kriznim stožerom u cilju pravodobnog izvješćivanja o razvoju situacije i eventualnog donošenja novih mjera, priopćili su iz HEP-a.

    Tvrtka u kojoj radi jučer hospitalizirani mladić, Ericsson Nikola Tesla, za svoje je zaposlenike, koji neposredno rade s oboljelima, organizirala da do daljnjega rade od kuće, jer je mladić u petak bio na poslu i s njima u kontaktu. (hrt)