Prvi Karlovački

Potporu projektu izgradnje sportske dvorane svojim potpisima dalo 88 posto mještana Kamanja

02.08.2019

Županija

U Kamanju na inicijativu građana počeo projekt izgradnje sportske dvorane

Potpisivanje Ugovora za prenamjenu i rekonstrukciju stare školske zgrade Područne škole Kamanje, 1. faza, za potrebu gradnje školske sportske dvorane pri Područnoj školi u Kamanju, održano je danas u prostoru škole u Kamanju. Ugovor su potpisali ravnateljica Osnovne škole Žakanje Jasmina Katunić i u ime izvođača radova obrta Busija transporti, vlasnik Branko Busija. Potpisivanju ugovora prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Medić. Zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar tom je prigodom potpisala Odluku o financiranju ovih radova iz proračuna Karlovačke županije. Nakon potpisivanja ugovora zamjenica župana istaknula je da Kamanje zaslužuje sportsku dvoranu.

-Ponosna sam na ovaj projekt, mještani Općine Kamanje to zaslužuju. Uz izgradnju sportske dvorane, bit će napravljena i nova kotlovnica da se djeca po zimi mogu grijati. Prva faza projekta je rušenje stare zgrade, a već su počele pripreme i za drugu fazu, a to je izgradnja dvorane, a vrijednost tog dijela projekta je 5.566.000 kuna. Posebno sam zadovoljna što su poslovi povjereni domaćem izvođaču, rekla je Vesna Hajsan-Dolinar.

Ravnateljica Osnovne škole Žakanje Jasmina Katunić kazala je da će 24. studenog biti dvadeset godina kako se nastava odvija u novoj zgradi, a djeca vježbaju zimi u staroj zgradi.

-Ne mogu sakriti oduševljenje zbog ovog projekta, jer će djeca za dvije godine moći vježbati u svojoj dvorani. Osim učenika, dvoranu će koristiti i mještani za rekreaciju. Konačno će našim školskim priredbama moći prisustvovati roditelji, bake i djedovi, jer za sada za to nemamo uvjete, rekla je Katunić.

Vlasnik tvrtke Busija transporti Branko Busija istaknuo je zadovoljstvo što je konačno dobio posao na domaćem terenu.

-Zahvaljujem zamjenici župana, koja se zalagala da radove izvodi domaća tvrtka. Obavezujem se da ćemo kvalitetno i na vrijeme odraditi radove. Odmah počinjemo s radovima, najprije ćemo skinuti krov, a zatim demontirati zgradu. Ovo mi je jedan od prvih poslova u našoj općini, jer ova vlast u Kamanju ne prizna nas domaće obrtnike, istaknuo je Branko Busija.

Jedan od inicijatora ovog projekta poduzetnik Stjepan Maršić zahvalio je Karlovačkoj županiji na podršci.

-Mi već više od godinu dana radimo na ovoj inicijativi. Sretan sam danas što se danas potpisuje ugovor i što kreće projekt. Naša općina postoji šesnaest godina, no ovo nije prvi projekt kojeg pokreću mještani, to smo činili i dok nismo imali općinu, činimo sada i činit ćemo i u budućnosti. Mještani su pokrenuli inicijativu i oni su najzaslužniji za ovaj projekt. Zahvaljujem Karlovačkoj županiji što je vidjela što je interes građana, kazao je Stjepan Maršić.

Stjepan Maršić istaknuo je da je podršku ovom projektu potpisalo 88 posto mještana Općine Kamanje.

-Na žalost nismo naišli na razumijevanje u našoj sredini, načelnik Damir Mateljan obećao nam je dati podršku, ali to nije učinio. Više nam se i ne javlja. Čak je u jednom trenutku bilo i destrukcije. Obišli smo sve mještane i dobili smo podršku 88 posto stanovnika Kamanja. Dakle, većina građana poduprla je ovaj za Kamanje važan projekt, rekao je jedan od inicijatora projekta Stjepan Maršić.

Kamanjčanin Stjepan Kolenac, živi u Beču, uključio se od početka u ovaj projekt, a izuzetno je nezadovoljan odnosom načelnika Damira Mateljana, koji ih jednostavno ignorira. Kolenac je rekao da je bitno da su mještani prepoznali što je dobro za Kamanje. (b.o.)