Projekt "Zaželi i ostani" u Ozlju

Potpora i podrška starijim osobama kroz dugotrajnu skrb sprječava njihovu institucionalizaciju i povećava socijalnu uključenost

VIŠE IZ RUBRIKE

Brinemo o starijim i nemoćnim sugrađanima

Početna konferencija za projekt "Zaželi i ostani" prijavljen na poziv "Zaželi - prevencija institucionalizacije"

Danas je održana početna konferencija za projekt "Zaželi i ostani" prijavljen na poziv "Zaželi - prevencija institucionalizacije". Nositelj projekta je Hrvatski crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj u partnerstvu s Gradom Ozljem. Vrijednost projekta je 336.000,00 eura, a trajanje od 19.12.2023. do 19.12.2026.

Cilj projekta "Zaželi i ostani" je kroz potporu i podršku starijim osobama omogućiti dugotrajnu skrb kako bi se spriječila institucionalizacija te povećala socijalna uključenost starijih osoba.  Kroz 36 mjeseci trajanja projekta bit će uključene minimalno 42 starije osobe ciljne skupine, kojima će se pružiti potpora i podrška u svakodnevnom životu kroz organiziranje prehrane (pomoć u pripremi obroka, nabava namirnica i slično), obavljanju kućanskih poslova (održavanje stambenog prostora, pranje, peglanje i slično), održavanju higijene (pomoć u svlačenju, oblačenju, kupanju i slično), te zadovoljavanju drugih svakodnevnih potreba.

Gradonačelnica je istaknula vrijednost ovog projekta za širu zajednicu na području djelovanja GDCK Ozalj, te pohvalila predanost djelatnica koji su u Crvenom križu od prve faze provedbe projekta Zaželi. Do sada je bilo zaposleno 7 radnica za pružanje usluge potpore i pomoći starijim osobama koje već 2 mjeseca pružaju usluge pomoći u kući ciljnoj skupini na području djelovanja GDCK Ozalj.

Projekt financira Europski socijalni fond plus kroz Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021. - 2027.