Prvi Karlovački

Potpora Andreju Plenkoviću za najavljenu političku borbu protiv radikalizacije društva, širitelja mržnje i laži, te huškača na nasilje

Autor: Sunčica Laić

18.10.2020

Politika

Nacionalno vodstvo i čelnici Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" iz cijele Hrvatske među kojima je i predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Karlovačke županije Tihomir Mamić, te 10-ak generala pobjedničke Hrvatske vojske dali su punu potporu Andreju Plenkoviću

Nacionalno vodstvo i čelnici Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” iz cijele Hrvatske među kojima je i predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Karlovačke županije Tihomir Mamić, te 10-ak generala pobjedničke Hrvatske vojske dali su punu potporu Andreju Plenkoviću za političku borbu koju je najavio protiv radikalizacije društva, huškača na nasilje te širitelja mržnje i laži, stoji u priopćenju pristiglom iz ŽO HDZ-a kojega prenosimo u cijelosti.

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH na sastanku u Zagrebu ponovno je naglasio da krajnja desnica opravdava, a ljevica minimizira strašni čin na Markovu trgu.

-„Tezom“ da se „moglo dogoditi bilo gdje“, premda je iz snimki posve razvidno da je napadač došao s namjerom, s predumišljajem upravo do zgrade Vlade, i Zoran Milanović se pridružio onima koji opravdavaju, relativiziraju ili umanjuju zlodjelo na Markovu trgu, poručio je Andrej Plenković na sastanku s čelnicima Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak”.

-Ljubav prema narodu i Domovini pokazuje se djelima, naglasio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Svi konkretni pokazatelji potvrđuju koliko brinemo o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima. U prošlom mandatu imali smo 297.000 intervencija u cilju psihološke pomoći braniteljima i njihovim obiteljima, čime smo prevenirali niz mogućih samoubojstava. I preventivni sistematski pregledi spasili su tisuće života jer su na njima dijagnosticirane tisuće malignih oboljenja dok su se još mogla izliječiti. Osnovali smo multidisciplinarno povjerenstvo kako bismo, također prvi put, institucionalno pomogli zatočenicima srpskih koncentracijskih logora za tužbe protiv Republike Srbije. Europskim sredstvima gradimo četiri veteranska centra, stambeno zbrinjavamo branitelje i obitelji žrtava, za pola milijarde kuna povećan je proračun našeg ministarstva, ističe Medved.

-Svjedoci smo neprestanog huškanja pojedinaca koji su teško poraženi na izborima, pa sada šire laži, opravdavaju napad na Markovu trgu, zloupotrebljavaju najbolnije teme za osobnu promociju, potiču kaos. Zato trebamo stalno ponavljati: nakon prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ratnog ministra obrane Gojka Šuška, nema Vlade koja je toliko učinila za hrvatske branitelje, Hrvatsku vojsku i policiju poput ove, naše, HDZ-ove, kazao je predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” general Miljenko Filipović.