Za drugu godinu trogodišnjeg programa sedam udruga dobilo iz županijskog proračuna 397 tisuća kuna

Potpisani ugovori o financijskim potporama udrugama

VIŠE IZ RUBRIKE

  Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar danas je sa sedam udruga  potpisala ugovore o dodjeli financijskih sredstva za provedbu druge godine trogodišnjeg programa institucionalna potpora. Za tu namjenu u županijskom proračunu osigurano je 397 tisuća kuna.

  -Želim vam uspješan rad s korisnicima, ali i da tih korisnika bude što manje, odnosno, da ljudi nemaju potrebu koristiti pomoć vaših udruga, a onima kojima je vaša pomoć potrebna da ova sredstva doista pomognu i poboljšate kvalitetu svog rada,  izjavila je zamjenica župana.

  Ženskoj grupi Korak dodijeljeno je 100 tisuća kuna,  Savezu udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije 90, Udruzi gluhih i nagluhih Karlovačke županije 39, Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Radost“ iz Ogulina 15, Udruzi Milosrđe – Centru za beskućnike Karlovac 70, Rajskoj ptici 18 te Zajednici udruga HVIDR-a Karlovačke županije 65 tisuća kuna. U ime korisnika zahvalila se predsjednica „Koraka“ Mirjana Duduković.

  -Mi smo korisnici ove institucionalne potpore trogodišnjeg programa i dobili smo 100 tisuća kuna te zahvaljujem Karlovačkoj županiji. Želja mi je i nadam se da će ta sredstva iz godine u godinu biti sve veća jer su i potrebe sve veće. Mislim da se mora puno više toga raditi da bi mogli ostvariti ono što nam je zacrtano i za što i postojimo.

  Novi natječaj za dodjelu sredstva po programu institucionalne potpore trebao bi biti objavljen do kraja ovog mjeseca.

  Potpisivanju ugovora prisustvovala je i županijska pročelnica Maja Vučinić Knežević. (m.m.)

  Foto: i.č.