Prvi Karlovački

Potpisan sporazum o suradnji Karlovačke županije, zdravstvenih ustanova i tvrtke Lola Ribar

Autor: Renata Benković

19.06.2019

Politika

Cilj ovog Sporazuma zajednički je rad na uvođenju novih tehnologija kao i uvođenje svojevrsnog nadstandarda u zdravstvenoj zaštiti stanovnika Karlovačke županije

Okvirni sporazum o strateškoj suradnji Karlovačke županije, svih zdravstvenih ustanova na području županije i tvrtke „Lola Ribar“ potpisan je danas u Uredu župana Karlovačke županije. Cilj ovog Sporazuma zajednički je rad na uvođenju novih tehnologija kao i uvođenje svojevrsnog nadstandarda u zdravstvenoj zaštiti stanovnika Karlovačke županije. Ovim Sporazumom ugovorne strane obvezuju se zajednički raditi na uvođenju novih tehnologija i rješenja radi povećanja kvalitete i dostupnosti kvalitetnije zdravstvene te suradnja na projektima kojima je cilj unapređenje zdravstvenih usluga.

-Ovaj sporazum je od iznimnog značaja za razvoj kako novih praksi tako i novih tehnologija u sustavu unaprjeđenja zdravstvene skrbi. A implementacijom istih, zahvaljujući tvrtki Lola Ribar i njihovom sanitetskom materijalu, kojeg proizvode, oni će imati priliku razvijati nove tehnologije na kosit svim pacijentima u svim fazama njihovog liječenja, dakle od dijagnoze preko operativnih zahvata i u konačnici u procesu zacijeljena, izjavila je među ostalim zamjenica župana Hajsan Dolinar.

Predsjednik Uprave tvrtke Lola Ribar, Siniša Žanetić, prilikom potpisivanja sporazuma među ostalim je naglasio da pored proizvodnje klasičnog sanitetskog materijala koji se koristi u bolnicama, sve više rade na uvođenju novih tehnologija, koja im omogućava da se spektar proizvodnje proširi na ciljane setove u zdravstvenim ustanovama.

Konkretno kad govorima o bolnicama, struka je npr. uvijek kod određenih operativnih zahvata koristila standardizirane setove sanitetskog materijala, međutim postoje različiti zahtjevi struke. Kada struka odredi da im je puno bolje, jednostavnije ali i kvalitetnije koristiti operativni set prilagođen određenoj operaciji ili bilo kojem drugom zahvatu, tada nastupamo mi, tvrtka Lola Ribar, koja i zbog fizičke blizine može usavršiti i unaprijediti kako njihov rad i naš proizvod.  Namjera nam je ovakvom stručnom suradnjom unaprjediti  naš proizvod kojeg ćemo onda plasirati i na naše i europsko tržište. Takav direktan odnos i suradnja sa strukom koja nam daje povratne informacije, nam je ključna i bitna u stvaranju novog proizvoda, kao što je to očigledno važno i stuci, koja će dobiti gotov proizvod, pa  može brže i efikasnije reagirati i kvalitetnije odradit svoj posao. Napominjem, u OB Karlovac već je prošla faza testiranja  naših novih proizvoda i rezultati su se pokazali odlični. Uočeno je da brže dolazi do zacjeljivanja rana, uz veće uštede materijala, rekao je Žanetić.

Ravnatelj OB Karlovac Ervin Jančić pohvalio je inicijativu koja je okupila sve zainteresirane strane u cilju bržeg, efikasnijeg i suvremenijeg načina liječenja i brige o pacijentima kroz ovakav inovativan pristup.

U ime župana Karlovačke županije, Sporazum je potpisala zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, u ime tvrtke Lola Ribar predsjednik Uprave Siniša Antun Žanetić te ravnatelji zdravstvenih ustanova Karlovačke županije.(rb)

 

Foto:i.č.

Autor: Renata Benković