HRT i HURIN potpisali Sporazum o razmjeni i ustupanju najslušanijih emisija Informativnog programa HR-a

Potpisan sporazum o suradnji između HRT-a i HURIN-a

VIŠE IZ RUBRIKE

  Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Hrvatska udruga radijskih nakladnika (HURIN) potpisali su danas na Prisavlju Sporazum o suradnji kojim se uređuje ustupanje informativnih emisija Hrvatskog radija lokalnim radijskim postajama, članicama HURIN-a, kao i njihovih vijesti Hrvatskom radiju. U ime HRT-a, sporazum je potpisao glavni ravnatelj Kazimir Bačić, a u ime HURIN-a predsjednik Željko Švenda.
  -Ovaj sporazum ne znači samo razmjenu i reemitiranje naših vijesti i informacija na sada već gotovo stotinu lokalnih radijskih postaja članica HURIN-a, nego i stvaranje zajedničkog informativnog poola kojim Hrvatski radio ulazi, putem lokalnih radijskih postaja u svaki kutak Hrvatske, rekao je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.
  Predsjednik HURIN-a Željko Švenda istaknuo je kako se ovim sporazumom unaprjeđuje kvaliteta informativnog programa na lokalnim radio postajama.

  -No, preuzimanje vijesti ne znači kako mi i dalje nećemo ispunjavati naše obveze iz naših koncesijskih ugovora. Ovo je samo dodatak i smatramo kako je riječ o dobroj suradnji, rekao je Švenda.
  Tijekom potpisivanja istaknuto je kako se ovim sporazumom povećava doseg i slušanost Hrvatskog radija, a što će podići ljestvicu i kvalitetu informativnog sadržaja objema stranama.
  Naime, prema odredbama Sporazuma, članice udruge HURIN moći će bez naknade svakodnevno reemitirati Jutarnju kroniku HR1, ili dvije kratke emisije vijesti tijekom dana. Zauzvrat, HR će moći koristiti materijal lokalnih postaja, te time poboljšati zastupljenost lokalnih sredina u svojim informativnim emisijama.
  -Prema najnovijim podacima o slušanosti, Jutarnja kronika ima doseg od gotovo milijun slušatelja svakog jutra, nju naravno distribuiraju i naši postojeći radijski centri. No na ovaj način taj će doseg biti još i veći, rekla je Eliana Čandrlić Glibota, glavna urednica Hrvatskog radija.
  HRT će, također, sklopiti posebne ugovore s pojedinim radijskim postajama članicama HURIN-a u svrhu provedbe ovog Sporazuma, a posebno u pogledu reemitiranja emisija, te uređivanja međusobnih prava i obveza.