Posjetitelji guštaju u ponudi na Promenadi: pored klasike ima i veggieburgera, vafla na štapiću, pizza kokica…

VIŠE IZ RUBRIKE

  Na ovogodišnjim Danima piva posjetiteljima se pored bogate ugostiteljske i pivske ponude u novom Gastro kutku koji jedini ima restoransku ponudu, nude i brojni specijaliteti prilagođeni ovoj manifestaciji na štandovima i montažnim objektima duž šetnice na Promenadi. Također i ove godine uživaju u tradicionalnim velikim perecima koji se mogu kupiti po cijeni od 14 i 20 kuna. Obišli smo neke od kućica i provjerili što sve imaju u ponudi. Od standardnih hamburgera, pivskih kobasica do veggieburgera, pooled porka i wrapova, pa do fritula...

  Naša sugrađanka Davorka Cvitković iz ugostiteljskog objekta Vagabundo koji je godinama prisutan na manifestaciji, otkrila nam je što sve nude ove godine.

  -Od ponude imamo tradicionalno hamburger, cheeseburger, domaću dimljenu eko kobasicu u pecivu i ćevape. Imamo stalne goste koji nam se svake godine vraćaju, imamo i preporuke pa prema tome zašto mijenjati nešto što je dobro, smatra Cvitković.

  Dodaje kako su im cijene malo niže nego kod drugih kolega, ali s obzirom na prošlu godinu u prosjeku za nekih pet kuna više.

  -Porcije su nam obilne, roba je svježa, imam odvojenu kuhinju. Od piva imamo sav asortiman Karlovačke pivovare, nudimo točeno pivo po 15 kuna, a imamo i piva u limenci čija cijena je neznatno viša, 20 kuna. Nudimo piva od Krušovice, Lisca, Heinekena, Laškog piva…, poručuje između ostalog Cvitković.

  Među brojnim posjetiteljima na manifestaciji zatekli smo i našeg sugrađanina Matiju koji je sa suprugom i dvoje djece došao uživati. Djeci je kupio omiljenu šećernu vatu, a on i supruga će na pivo pa kući jer djeca su mala i moraju na spavanje. Ispričao je i kakvi su mu dojmovi o manifestaciji.

  -Prekrasno nam je ovdje, ova lokacija i ambijent su mi puno ljepši nego prijašnji i smatram da je dobra ponuda svega i neka se samo tako dalje nastavi. Što se tiče cijena, smatram da su za razliku od onih u kafićima korektne i u granicama normale, smatra Matija.

  Po prvi put među ugostiteljskim objektima na Danima piva ove godine zastupljena je i „Vesela kućica“. Po čemu su specifični otkrio nam je Ian, jedan iz vedre i mladenačke ekipe „Vesele kućice“.

  -Ovdje smo prvi put, nudimo nešto što se razlikuje od drugih, to su naši vafli na štapiću i po tome smo posebni i mislim da smo jedini koji ih ovdje nude, imamo razne okuse pa savjetujem sve da dođu i probaju i nadam se dobroj zabavi i u narednim danima. Imamo još jednu inovaciju, to su pizza kokice koje je naš kolega osmislio, a posebne su po tome što im se dodaju začini nakon što se naprave, imaju okus po pizzi i klinci ih obožavaju i kupuju kao ludi, kaže Ian.

  Matija Ciban, vlasnik ugostiteljskog obrta Passione iz Jastrebarskog rekao je kako pored piva nude i vina iz plešivičkog kraja, debrecinke također iz jaskanskog kraja iz eko proizvodnje mesnice Šinković. Nude naravno i Karlovačko pivo, Heineken, Radler, crnu pivu, zatim party gin Rebells.

  -Imamo i peciva iz domaće proizvodnje za hamburgere, chesseburgere, pivsku kobasicu i hot dog, istaknuo je Ciban dodavši kako su zadovoljni dosadašnjom posjećenošću i prometom i da će tako ostati i dalje i da će posjetitelji koji dođu znati prepoznati i uživati u dobroj hrani i dobroj atmosferi, istaknuo je Ciban.

  Suvlasnik male privatne pivovare Podrum iz Karlovca, Ivan Milašin rekao je kako u ponudi imaju četiri vrste piva. To su ale pivo Kob, ale Crna čarobnica, pivo s anisom Spicy Herbs Ale pod nazivom Anisa, te Frankopansko s medom kojeg su nazvali „birček“.

  -Cijene su nam otprilike iste kao i prošle godine, najjeftinija nam je 18 kuna, a najskuplja piva 25 kuna, dok je cijena Karlovačke 15 kuna. Zasad je odlična posjećenost, bilo je puno ljudi iz okolice poput Zagreba, uglavnom zadovoljni smo. Nadamo da će nam i do kraja manifestacije poslužiti lijepo vrijeme i posjetiti nas što više gostiju, poručio je Milašin.