Prvi Karlovački

Posjet Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana u Ogulinu

Autor: Anamarija Radočaj

28.04.2021

Županija

Ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana u Ogulinu Hrvoje Magdić uručio je je danas, tijekom njihova posjeta školi, županici Karlovačke županije Martini Furdek Hajdin i njenoj zamjenici Vesni Hajsan Dolinar nedavno izdanu knjigu “Stoljeće ogulinske Gimnazije 1919.-2019..

U planu je energetska obnova ove škole, za koju je već izrađena projektna dokumentacija u vrijednosti 243 tisuće kuna, što je financirala Karlovačka županija. Cijeli projekt vrijedan je ukupno 11 milijuna kuna. U školi su nedavno uređeni i sanitarni čvorovi u ekonomskom dijelu zgrade. Ova škola izabrana je između samo 10 škola u Hrvatskoj koje je CARNET odabrao za Regionalni obrazovni centar te će biti opremljena najmodernijom opremom koja će služiti za edukaciju. Također su proglašeni Twinning školom zbog mnogih e-Twinning projekata. Nakon karlovačke Gimnazije druga su škola u županiji po broju nagrađenih uspješnih učenika s državnih natjecanja i prvenstava. Škola, u koordinaciji s Karlovačkom županijom, planira uvesti nove programe usklađene s tržištem rada, u sektorima ekonomije i trgovine, turizma i ugostiteljstva te grafike i dizajna, izvijestili su iz Županije.

Prigodom posjete županica i zamjenica porazgovarale su s profesorima, urednicima monografije te im izrazile svoje čestitke na ovom uspjelom i hvalevrijednom projektu. Monografija je i svojevrsno priznanje i zahvala svim generacijama učenika i profesora koji su kroz proteklih 100 godina gradili povijest ove škole.