Karlovac Dance Festival

Posebni doživljaj suvremenog plesa večeras na Promenadi

VIŠE IZ RUBRIKE

Atraktivne plesne predstave

Sjajan umjetnički autorski tim renomirane koreografkinje Irme Omerzo izvest će predstavu Nevidljivi (ples).

Karlovac Dance Festival, međunarodni festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti, po trinaesti se put održava u Karlovcu i to u dva ciklusa– u ljetnoj i jesenskoj ediciji. Ljetna edicija otvorena je 30. lipnja i traje do 10. srpnja te uključuje pet raznovrsnih plesnih predstava kao i atraktivan popratni program.

Festival je 30. lipnja u Gradskom kazalištu Zorin dom - zajedno sa mnogobrojnom publikom - otvorila umjetnička organizacija SHOOMA iz Bjelovara s interaktivnom plesno-kazališnom predstavom  Astronauti.

Drugi dan dan festivala, u subotu, 1. srpnja u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom izvedena je izvrsna predstava Monomit plesne umjetnice Marte Habulin u izvedbi sjajnih mladih umjetnica Eve Kocić i Gendis Putri Kartini u produkciji organizacije Škvadra.

U Ateljeu suvremenog plesa Free Dance održana je radionica suvremenog plesa koju je vodila umjetnica iz New Yorka, Rebecca Margolick. Radionica  je okupila zanimljivu grupu plesačica iz Karlovca, Duga Rese i Koprivnice. Održana radionica rezultat je suradnje Karlovac Dance Festival-a i Hrvatskog instituta za pokret i ples/Tjedan suvremenog plesa.

Treći dan dan festivala, u nedjelju, 2. 7. 2023. u 20 sati, posjetitelji su uživali  u izvedbi sjajnih mladih umjetnica - Viktorija Bubalo, Antonia Dorbić, Ema Crnić i Marta Krešić  u predstavi Ljudovanje. renomirane koreografkinje Ane Kreitmeyer.

Večeras, 4. 7. 2023. u 18 sati, nastavljamo s programom na Velikoj Promenadi - Šetalište dr. Franje Tuđmana-  gdje će nam sjajan umjetnički autorski tim renomirane koreografkinje Irme Omerzo prezentirati predstavu Nevidljivi (ples). Riječ je o autoričinu projektu koji izvire iz specifičnih okolnosti umjetničke proizvodnje u vrijeme svjetske pandemije koja je radikalno reducirala različite mogućnosti zajednišva. Izmještajući izvedbu u javni prostor gradskog kvarta, Omerzo u ovom projektu postavlja pomalo utopističko pitanje koliko malo odnosno koliko puno je potrebno da suvremeni ples postane vidljiv u javnom prostoru, da se iz svakodnevne situacije dogodi izvedba, da netko tko nije dio uobičajene plesne publike najednom to postane. Izvođačice i autorice pokreta su Viktoria Bubalo, Anđela Bugarija, Ema Crnić, Lara Frgačić, Tea Maršanić i Ariana Prpić,  dok glazbenu izvedbu potpisuje kompozitor i muzičar Stanko Kovačić.

Preostali izvedbeni festivalski dani uključuje multidisciplinarnu plesnu predstavu Vidljivo vrijeme  u GK Zorin domu te popratni program Tesla on the Beach na rijeci Korani, u produkciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac.

Karlovac Dance Festival održava se pod pokroviteljstvom Ministarstvo kulture i medija RH,  Grad Karlovac i Karlovačka županija. KDF013 ljetna edicija odvija se u sklopu karlovačkog  Zvjezdanog ljeta.  Ulaz na sve programe je besplatan.

Detaljnije informacije o festivalu pronađite na https://freedance.hr/kdf-hr/.