Zimska služba

Posao je dobro odrađen, ima snijega na cesti i teže je voziti, ali to je za zimu normalno, kaže direktor Cesta

VIŠE IZ RUBRIKE

Opet iznenađenje

Svi rade, svi su vani i očekujem da će dopodne ceste biti gole, odnosno očišćene do crnog, kaže direktor Cesta

Prvi snježni radni dan i problemi u prometu. Kad je jutros trebalo krenuti na posao građane su dočekale ne baš očišćene prometnice, otežano je bilo izaći s parkirališta, a niti svi nogostupi baš nisu bili prohodni. Najviše je problema bilo prema Švarči, odnosno prema Općoj bolnici.

Prema podacima DHMZ-a jutros u sedam sati visina snijega u Karlovcu je bila 20 centimetara i tijekom noći je napadalo novih 13 centimetara, što je uzrokovalo prometni kaos.

U zimskoj službi glavnina posla oko čišćenja prometnica odgovornost je tvrtke Ceste Karlovac. Direktor Cesta, Darko Marković, kazao je da je snijeg bio najavljen i nije ništa iznenađujuće, ali...

-Noćas je bilo problema, pred jutro su se padaline pojačale tako da je malo ostalo snijega na cestama. Sva naša vozila predviđena planom zimske službe od jedan sat noćas su u punom pogonu i praktički rade non-stop. Sve ceste su prođene bar jednom, međutim, kad prođete jednom, nakon sat dva tri već toliko zapada da izgleda da se nije prošlo. Bitna stvar je u svemu ovome da su ceste prohodne. Ima snijega na cesti i teže je voziti, ali to je za zimu normalno. Mislim da je posao dobro odrađen. To je mokri snijeg koji se nije uhvatio za kolnik, znači na vrijeme je posipano, na vrijeme je odrađena preventiva. Morate računat s time da ima skoro 600 kilometara cesta, to sve proći u jednom smjeru i u drugom smjeru ne može se napraviti za pet šest sati,  istaknuo je Marković i ponovio:

-Svim se cestama može prometovati, malo je teže voziti, parkirati, ali je prohodno. Svi rade, svi su vani i očekujem da će dopodne ceste biti gole, odnosno očišćene do crnog.