Inline hokej klub "Karlovac"

Poraz seniora u Državnom prvenstvu Slovenije, u Prvenstvu Hrvatske dvije pobjede

VIŠE IZ RUBRIKE

Hokej

Dvije pobjede Karlovčana u Prvenstvu Hrvatske u inline hokeju

Prošlog su petka seniori Inline hokej kluba Karlovac odigrali drugu utakmicu drugog kola Državnog prvenstva Slovenije u Športnom centru Horjul, Slovenija. Nakon izvrsnog nastupa i zaslužene pobjede u prvoj utakmici, na redu je bio susret sa ekipom HK TNT Dinamiti Horjul, s kojom je Karlovac u prvome krugu natjecanja slavio pobjedom. U vrlo napetoj utakmici ovoga puta deblji su kraj izvukli Dinamiti pobjedom 4:3. Igra u prvome poluvremenu utakmice bila je prilično izjednačena s obije strane, smirena i čvrsta. Prvi gol utakmice pao je u osmoj minuti pogotkom Ratkaja na asistenciju Markezića, i time postavio vodstvo 0:1 za ekipu Karlovca. No, do kraja poluvremena ekipa Dinamita dobrom ofenzivom izjednačava rezultat. Drugo poluvrijeme utakmice za ekipu Karlovca krenula je u lošijem tonu od prvog. Do trideset i pete minute utakmice primaju dva gola, što ih tjera na promjenu taktike i izmjene postava. Loveči rezultat, Karlovčani svoju igru orijentiraju na napad i postižu zgoditak za 3:2. Dinamiti kasnije uzvračaju udarac i uvečavaju svoje vodstvo na 4:2. Željni pobjede, seniori Karlovca minutu i pol prije kraja utakmice postižu zgoditak za 4:3. U zadnjem su pokušaju izvadili golmana te zadnju minutu utakmice odigrali pet na četiri, ali nažalost bezuspješno. Utakmica je završena rezultatom 4:3 u korist ekipe HK TNT Dinamiti Horjul.

Iduća je na redu utakmica protiv ekipe HK Žirafe, a bit će odigrana u petak, 16. veljače u RCU Lukovici. Za ekipu Karlovca nastupili su: Ivasović (GK), Ratkaj (2G, A), Markezić (G, A), Kraščić (A), Kirš, Martinović, Primužak, Knežević, Banay

Proteklog vikenda održano je i kolo Prvenstva Hrvatske u inline hokeju u Karlovcu. Odigrane su samo tri utakmice s obzirom da ekipa HK Munje Zagreb ovog puta nije bila prisutna. Seniori Karlovca odigrali su dvije utakmice. Protiv ekipe HK Dinamo Zagreb slavili su rezultatom 6:2, a protiv ekipe HK Tapiri Zagreb rezultatom 11:4. Iduće kolo natjecanja bit će održano u mjesecu ožujku, a ekipa Karlovca bit će slobodna.

Pripreme seniorki u Delnicama

Seniorke Inline hokej kluba "Karlovac" odradile su proteklog vikenda tradicionalne pripreme na ledu na klizalištu u Delnicama, koje se organiziraju u suradnji s ekipom "Siscie" iz Siska. Pripreme su trajale tri dana, od petka do nedjelje, a kroz ta tri dana odrađena su četiri treninga na ledu koje su vodili treneri iz Siska i Karlovca. Treninzi su prvenstveno bili koncipirani kao priprema za Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, koje se ove godine održava u Zagrebu, ali i kao priprema za nastavak sezone. Ove je godine na pripremama sudjelovalo čak devetnaest cura iz Karlovca, a kao trener bio je Matija Ratkaj.

Uspješan završetak Ex-Yu Mix turnira u Sarajevu

Prošlog se tjedna, od srijede do nedjelje, u sklopu obilježavanja četrdesete godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu održao turnir za dječake i djevojčice sa Ex-Yu područja. Na turniru su sudjelovale i dvije cure iz Karlovca, Ema Benzon i Buga Vlašić, čija je ekipa na kraju turnira osvojila drugo mjesto.