Posljednja pripremna utakmica rukometaša "Karlovca"

Poraz rukometaša "Karlovca" od "Krke" iz Novog Mesta u "generalki"

VIŠE IZ RUBRIKE

Rukomet

"Karlovac" - "Krka" Novo Mesto 25:34

Rukometaši "Karlovca" odigrali su u petak u dvorani Osnovne škole Grabrik posljednju pripremnu utakmicu u sklopu priprema za Paket24 Premijer ligu i to protiv slovenske momčadi "Krke" iz Novog Mesta. Gosti su prikazali puno bolju igru i uvjerljivo pobijedili s 34:25. Nakon prvog poluvremena bilo je 19:10 za "Krku". Gosti su poveli s 8:0, a u desetoj minuti bilo je 1:8. Slovenska momčad imala je kontrolu nad utakmicom i na kraju zasluženo pobijedila. U karlovačkoj momčadi Dominik Smojver i Leon Hrvojević postigli su po pet pogodaka. Trenerica Tatjana Rašić kazala je da su znali da je "Krka" vrlo jaka momčad, ali da su htjeli upravo takvog protivnika u posljednjoj pripremnoj utakmici.

-Mi smo znali da ćemo imati ovakvu utakmicu s "Krkom", to je jedna izuzetno ozbiljna ekipa prepuna odličnih, fantastičnih igrača. Tako da smo to tražili, netko će reći da nam možda takva utakmica nije trebala kao posljednja pripremna, ali mi smo odlučili da nam baš treba takva utakmica, da sami sebi, između ostalog, pokažemo gdje smo i što smo i na kojim segmentima moramo poraditi u ovih sedam dana, odnosno u idućem dijelu sezone. Mislim da je utakmica bila dosta korektna, tako da je to zaslužena pobjeda "Krke", rekla je trenerica Tatjana Rašić.

Karlovčani su loše igrali u obrani, pa su gosti prilično lako postizali pogotke, posebno u prvom poluvremenu.

-Definitivno moramo poraditi u segmentu obrane, tu se vidi taj hendikep koji smo danas imali, dva igrača koja su nam nedostajala. To su Bačić i Bosiljevac, koji imaju sitne ozljede i nismo htjeli s njima riskirati, a koji igraju na poziciji halfa. U toj fazi zadnje utakmice, gdje mi moramo stalno kombinirati i onda se dovodimo u poziciju da po dva, tri igrača moramo mijenjati, a to je u današnjem rukometu protiv ovakve ekipe gotovo nemoguće, kazala je Tatjana Rašić.

Karlovčani su nastupili u sljedećem sastavu: Hrvojević 5, Šalković, Domagoj Smojver 2, Rukavina 1, Mrljak, Dominik Smojver 5, Čulo 1, Janjanin, Grčić 3, Kojčin 1, Benić 3, Stipetić, Kožarić 3, Crnković, Opat, Kajba, Loparac i Domjančić. Rukometaši "Karlovca" gostuju u subotu, 9. rujna u prvom kolu Paket24 Premijer lige u Zagrebu kod momčadi "Sesveta".