Prvi Karlovački

Porastao broj izliječenih, sada ih je 22, potvrđen i prvi smrtni slučaj od COVID-19 u Hrvatskoj

Autor: Ksenija Begović

25.03.2020

Koronavirus

Trenutno je  442 osoba zaražena je koronavirusom u Hrvatskoj, a 22 osobe su ozdravile i otpuštene iz bolnice, izvijestio je na konferenciji nacionalnog civilnog stožera ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

U odnosu na podatke iznesene na jutarnjoj konferenciji to za 24 više, što je 60 slučajeva u zadnjih 24 sata.

Od subote, kad smo imali 78, što je bio jedan iznenadni, a  veliki porast, nakon toga se držimo se ispod te brojke što nam daje nade, kazao je Capak.

Ono što vam mogu potvrditi je da patološki nalaz umrle osobe iz Istarske županije ukazuje da se radi o smrti od COVID-19, dodao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Alemka Markotić je naglasila da se nije povećao broj bolesnika na respiratoru te ih je i dalje 10.

Nije dobro da je jedan od tih bolesnika u pogoršanju i nastojat ćemo učinit sve da se njegovo stanje poboljša. Od jutros je osam novih pozitivnih hospitalizirano i još je nekoliko osoba na promatranju koje čekaju test, dakle sa simptomima, da se vidi jesu li bolesni, dodala je Markotić.

Dodajmo ovome podatak sa stranice koronavirus.hr da je dosad je obavljeno ukupno 3.618 testiranja, 20.000 osoba je u samoizolaciji, te da je potvrđeno je preko 2.000 kontakata. Također 150 osoba se nalazi u karanteni.