Ponovno štrajk solidarnosti u sanitetu Doma zdravlja

VIŠE IZ RUBRIKE

    Sanitet pri karlovačkom Domu zdravlja danas će održati još jedan štrajk solidarnosti. Podsjetimo da je zagrebački Županijski sud nepravomoćnom presudom odlučio da štrajk djelatnika sanitetskog prijevoza nije zakonit. Na tu odluku štrajkaši su se žalili, o čemu  odluku treba donijeti Vrhovni sud. Budući da još nije došla presuda, štrajk je još uvijek legitiman.

    -Štrajk solidarnosti trajat će od 7 do 14 sati. U tom vremenu zaustavit ćemo sanitetski prijevoz, s tim da ćemo samo prevoziti životno ugrožene pacijente, one kojima je neophodno dijaliziranje te one kojima je neophodno zračenje ili kemoterapija i onkološke pacijente, rekao je povjerenik Hrvatskog sindikata sanitetskog prijevoza pri Domu zdravlja Karlovac Tomislav Cerovac.

    Štrajku solidarnosti pridružit će se i sanitet pri dugoreškom Domu zdravlja, ali i čitav niz domova zdravlja diljem Hrvatske. Cerovac je još jednom ponovio zahtjeve.

    -Kao što je poznato problem je u našem koeficijentu koji je sustavno opadao od 2011. godine. Dakle, s obzirom na poslove koje radimo, odnosno hitnoće; tražimo vraćanje staroga koeficijenta za obračun plaća. Također tražimo izmjenu Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijenta složenosti poslova u javnim službama, sukladno zanimanjima. (m.m.)