Međunarodni festival folklora

Ponovno ćemo uživati u svjetskoj tradiciji, pjesmi, plesu i kuhinji

VIŠE IZ RUBRIKE

  Zvjezdano ljeto

  Međunarodni festival folklora već 25 godina u Karlovac donosi tradiciju i kulturu iz različitih zemalja i dijelova svijeta.

  Održat će se od 30. lipnja do 6. srpnja.

  -Ove godine gostuju društva iz Paname, Uskršnjih otoka (Čile), Indije, Perua, Moldavije i Slovačke, a uz ples, pjesmu i tradicijska ruha, donijet će i dašak svoje lokalne kuhinje na Festivalu okusi svijeta, izjavio je Željko Štajcer, predsjednik Međunarodnog festivala folklora Karlovac.

  Pored ovih šest grupa, kako je najavio, u posjet će doći još dvije grupe pojedinačno i to iz Slovenije i iz Španjolske.

  Govoreći o značaju međunarodnog festivala folklora, Štajcer je istaknuo kako im je želja bila da kroz razmjenu i prikazivanja različitih kultura nastane tolerancija prema svima njima, da upoznamo sve te kulture, ali i potaknemo sve nas da s još većim žarom čuvamo svoju kulturu i tradiciju.

  Okusi svijeta bit će tradicionalno otvoreni na srijedu i trajat će do samog završetka festivala. Prvi put bit će pet kućica i pet karlovačkih restorana.

  Štajcer je najavio i interaktivne radionice i radionice za djecu gdje će imati priliku aktivno sudjelovati u edukaciji, slušanju različitih priča i upoznati se svim zemljama iz kojih grupe dolaze.