Prvi Karlovački

Poljoprivrednim proizvođačima za nabavu mehanizacije Grad osigurao gotovo milijun kuna potpora

12.04.2019

Karlovac

Rješenja o potporama dobilo je 85 poljoprivrednih proizvođača

Dodjela rješenja o potporama male vrijednosti za nabavu mehanizacije, strojeva i opreme koje su dio gradskog Programa poticanja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2019. godinu upriličena je danas u Velikoj gradskoj vijećnici za 85 poljoprivrednih proizvođača.

Mi smo u proračunu za 2019. godinu općenito za sve mjere podrške poljoprivrednicima izdvojili 1,2 milijuna kuna. Ono što je vrijedno upravo zbog svih onih prijava koje su išle za ovu mjeru nabave mehanizacije, je da smo u rebalansu smo podigli taj iznos za još 220 tisuća kuna, tako da će svi koji su se prijavili za tu mjeru dobiti potporu prema raspisanim kriterijima. Moram reći da mi je to na neki način posebno drago jer upravo ti zahtjevi pokazuju da su i naše prošlogodišnje mjere ipak dale rezultate i da ima očito i više interesa i više onih koji se bave realnom proizvodnjom, istaknuo je gradonačelnik Damir Mandić.

Rekao je kako je samo za nabavu mehanizacije sada ukupno osigurano 920 tisuća kuna.

-Isto tako, moram reći da svi ti zahtjevi pokazuju da ova mjera ima jednu veliku vrijednost, ali pokazuju i povjerenje prema nama u Gradskoj upravi jer zaista smo i prošle i ove godine u stalnom kontaktu s našim poljoprivrednicima i programe smo na neki način pokušali uskladiti s njihovim potrebama. Ono što mislim da je isto tako važno imati na umu je da u toj borbi velikih i malih proizvođača mi u Karlovcu imamo još prostora podrške za male proizvođače, jer upravo tu negdje čini mi se leži budućnost, pogotovo što se tiče ekološke proizvodnje, odnosno svih onih proizvoda koje oni mogu osmisliti, poručio je Mandić.

Naglasio je i kako će ove godine za  poljoprivredu, poduzetništvo, turizam i obrtništvo iz Gradskog proračun ukupno izdvojiti gotovo pet milijuna kuna. Najavio je i potpore mladim poljoprivrednim proizvođačima kao posebnu mjeru za koju su još u tijeku prijave. (sl)

Foto: I. Čepurkovski