Karlovačka županija

Poliklinici SUVAG uručeno novo vozilo i novac za digitalni logopedski set

VIŠE IZ RUBRIKE

Za bolju dostupnost

Vozilo je namijenjeno za timove koji rade u izdvojenom pogonu SUVAG-a u Slunju, braniteljske usluge donirale su novac za novu opremu

Novo vozilo stiglo je danas u polikliniku SUVAG. Ključeve automobila vrijednog 26 tisuća eura ravnateljici SUVAG-a Vesni Pavlačić uručila je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar. Županija je za kupnju izdvojila 20 tisuća, a SUVAG šest tisuća eura vlastitih sredstava.

Time će se omogućiti bolja dostupnost usluga SUVAG-a na terenu rekla prilikom primopredaje Hajsan Dolinar.

-Timovi logopeda, defektologa, kineziologa, psihologa i ostalih stručnih službi moći će na terenu odrađivati poslove, a posebice u izdvojenom pogonu u Slunju gdje 71 korisnik u svom mjestu boravka dobiva skrb koju pruža poliklinika SUVAG. To znači da mladi i djeca predškolske dobi koji imaju jezično govorne teškoće mogu se pravovremeno uključiti u školski sustav, ali i odrasli koji su preboljeli određene bolesti mogu u mjestu svog boravka dobiti uslugu, dodala je dožupanica.

Konkretno radi se o korisnicima s područja Slunja, Rakovice, Cetingrada, Saborskog, a karlovačkom SUVAG-u gravitiraju i korisnici iz drugih županija podsjetila je Hajsan Dolinar.

-Osim korisnika iz Karlovačke županije njihovi pacijenti su i s područja Ličko-senjske županije, dakle s Plitvica također dolaze u Slunj, iz Sisačko-moslavačke županije, iz Gorskog kotara također, dakle Primorsko-goranske županije i veliki dio Jaske, dakle Zagrebačke županije. Tako da je svako ulaganje u ovu polikliniku, zahvaljujući ravnateljici i vrijednim djelatnicima je unapređenje zdravstvene skrbi koju pružaju.

U proteklih šest godina više od 825 tisuća eura uloženo je u Polikliniku SUVAG, od čega 620 tisuća eura u dogradnju i uređenje prostora. U županijskom proračunu već se 12 godina osigurava 40 tisuća eura čime se financira rad dodatnog tima u SUVAG-u. Ravnateljica Vesna Pavlačić zahvalila je na novom vozilu, ali i na podršci koju ustanova ima od strane županije.

Osim novog vozila ravnateljici je danas uručen i ček na 1.150 eura koje su za pomoć radu SUVAG-a prikupile braniteljske udruge. U njihovo ime uručio ga je predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije „Grom“ Karlovačke županije, Josip Slaćanin. Novac je prikupljen na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije 30. svibnja na manifestaciji na Vunskom polju.

-Manifestaciju smo organizirali zajedno s Gradom i Županijom, Hrvatskom vojskom, policijom, vatrogascima, HGSS-om i drugim braniteljskim udrugama. Od početka, od 2017. godine naša ideja je bila da sva sredstva koja skupimo idu u korist djece koja su u potrebi. Ove godine je to SUVAG, istaknuo je Slaćanin.

Tim će novcem biti nabavljen digitalni logopedski set za terapiju glasa i govora, najavila je Pavlačić.