Prvi Karlovački

Policija zaplijenila marihuanu, uzgajao ju 72-godišnjak u Netretiću

Autor: Ksenija Begović

18.06.2021

Crna kronika

Policija je pronašla i oduzela 42 komada stabljika „nalik na stabljike konoplje tipa droga“, objavljeno je stranici PU karlovačke.

Kako dalje navode zaplijenjeno je i 120,3 grama suhe biljne tvari nalik na drogu Cannabis Marihuanu i 26,9 grama sjemenki nalik na sjemenke Cannabis Marihuane. „Travu“ je uzgajao 72-godišnjak u Netretiću.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene kriminaliteta droga, policijski službenici Policijske postaje Duga Resa proveli su kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjakom.

 Naime, 72-godišnjaka se sumnjiči da je u dvorištu i unutrašnjosti kuće na području općine Netretić neovlašteno uzgajao stabljike nalik na stabljike konoplje tipa droga. Tijekom kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu policijski službenici jučer 17. lipnja izvršili su pretragu doma i drugih prostorija na području općine Netretić koje osumnjičenik koristi, objavila je policija.

Zbog sumnje da je 72-godišnjak počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.