Prvi Karlovački

Policija za volanom uhvatila recidiviste bez položenog vozačkog ispita

04.02.2019

Crna kronika

Vožnja u pijanom stanju, brza vožnja, nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela u vožnji zadalo pune ruke posla policiji

I ovog vikenda policija je imala pune ruke posla s prekršiteljima, pa su tako iz prometa isključili 14 pijanih vozača i utvrdili 117 prekršaja nepropisne brzine kretanja.

Ujedno, sankcionirali su 24 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te su utvrđena 92 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,24 promila dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila na autocesti A1 bila 168 km/h.

U proteklom tjednu na području Ogulina i Karlovca zatečene su dvije osobe koje su bile ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“.

Naime, 27-godišnjak je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te je policijskim službenicima pokazao nevažeću osobnu iskaznicu. Ujedno, za njega je utvrđeno da je unatrag tri godine u dva slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istog prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 40 dana, preinačeno u uvjetnu kaznu od 12 mjeseci te novčanu kaznu u iznosu od 3.000 kuna. 

Tehnički neispravnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, bez da je koristio sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, upravljao je 33-godišnjak. Policija je utvrdila da je u vozilu prevozio više osoba nego je to dopušteno, kao i da je prevozio djecu suprotno zakonskim propisima, a kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Zbog ponavljanja istovrsnih prekršaja, a zbog kojih je unatrag tri godine u 11 slučajeva već pravomoćno bio kažnjen, vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana radi provođenja prekršajnog postupka. (vb)