Policija je proteklog vikenda imala pune ruke posla. Vozili pijani, nevezani i s mobitelima u rukama.

Policija za vikend imala pune ruke posla, jedan rekorder vozio s 2,95 promila, drugi jurio 148 km/h

VIŠE IZ RUBRIKE

    Policija je tijekom proteklog vikenda imala pune ruke posla. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola iz prometa je isključeno 16 vozač te su utvrdili 90 prekršaja nedozvoljene brzine. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,95 promila dok je izmjerena najveća brzina kretanja vozila bila 148,5 km/h.

    Ujedno, sankcionirano je 34 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet vozača zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, a utvrđena su i 72 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

    - U proteklom tjednu na područjuKarlovca zatečen je vozač star 29 godina koji je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje te je zbog ponavljanja počinjenja istovrsnog prekršaja uhićen i priveden na nadležni Prekršajni Sud u Karlovcu koji ga je pravomoćnim Rješenjem osudio na kaznu zatvora u trajanju od 35 dana. Naime, spomenuti vozač je unatrag tri godine u šest slučajeva pravomoćno kažnjen zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, istaknuli su iz Pu Karlovačke.

    Isto tako u proteklom tjednu na području Karlovca zatečena je vozačica stara 25 godina koja je vozilom upravljala prije stjecanja prava na upravljanje te je zbog ponavljanja počinjenja istovrsnog prekršaja uhićena i privedena na nadležni Prekršajni Sud u Karlovcu koji joj je nepravomoćnom Presudom izrekao novčanu kaznu u iznosu od 9.800 kuna. Ujedno, vozačica je unatrag tri godine u četiri slučaja pravomoćno kažnjena zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

    Nadalje, također na području Karlovca zatečen je vozač star 57 godina koji je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje te je zbog ponavljanja počinjenja istovrsnog prekršaja uhićen i priveden na nadležni Prekršajni Sud u Karlovcu koji ga je pravomoćnim Rješenjem osudio na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana. Spomenuti vozač je unatrag tri godine u šest slučajeva pravomoćno kažnjen zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.