Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 3,10 promila dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila izvan naselja bila 175 km/h

Policija uhitila četiri vozača – ponavljači teških prekršaja završili iza rešetaka

VIŠE IZ RUBRIKE

  Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provodili su pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su iz prometa isključili 30 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 91 prekršaj nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali su 64 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te je utvrđeno 85 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 3,10 promila dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila izvan naselja bila 175 km/h.

  U proteklom tjednu na području Karlovca i Duge Rese uhvaćene su četiri osobe koje su ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“.

  Naime, utvrđeno je da je 29-godišnji vozač upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a unatrag tri godine u dva slučaja je već bio pravomoćno kažnjen zbog istog prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15 tisuća kuna.

  Za 22-godišnjeg vozača, državljanina Bosne i Hercegovine, utvrđeno je da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od pet tisuća kuna. Obzirom da vozač nije imao dovoljno novčanih sredstava, novčana kazna mu je bila preinačena u kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

  Nadalje, utvrđeno je da je 45-godišnji vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,06 promila i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim  vozilom, a unatrag tri godine u šest slučaja je već pravomoćno kažnjen za isti prekršaj. Vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 20 dana i novčanu kaznu u iznosu od pet tisuća kuna.

  Za 28-godišnjeg vozača je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,58 promila za vrijeme dok je bio isključen iz prometa prethodni dan zbog počinjenog istog prekršaja. Za njega je utvrđeno da je unatrag tri godine u dva slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od deset tisuća kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci. (vb)