Prvi Karlovački

Policija provodila pojačan nadzor, neki završili u zatvoru

11.06.2019

Vijesti

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provodili su pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa, uhvaćena su i dva recidivista

Policijska uprava karlovčka i ovoga je vikenda imala pune ruke posla. Pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa rezultirao je isključenjem 16 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a kod 93  vozača utvrđena je nepropisna brzina kretanja. Ujedno, policijski su službenici sankcionirali 47 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te je utvrđeno 74 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 1,81 promil, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila izvan naselja bila 119 km/h.

U proteklom su tjednu na području Karlovca uhvaćene i dvije osobe koje su ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“.

-Utvrđeno je da je 41-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,11 promila dijelom ceste gdje je to bilo zabranjeno prometnim znakom. Vozač je unatrag tri godine u tri slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 10 dana. Uz to, utvrđeno je da je 18-godišnjak upravljao neregistriranim mopedom prije stjecanja prava na upravljanje te da je unatrag tri godine u pet slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja. Vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, stoji u policijskom priopćenju.