Sutra Karlovac Pride na Glazbenom paviljonu

Policija će snimati LGBT okupljanje

VIŠE IZ RUBRIKE

Pride

Pozivamo sve naše sugrađane da u 15 sati na Glazbenom paviljonu iskažu podršku svojim LGBTIQ+ prijateljima, poznanicima, kolegama i članovima obitelji, poručuju organizatori

Na Glazbenom paviljonu sutra će biti održano „Okupljanje u znak podrške LGBTIQ+ sugrađanima grada Karlovca (Karlovac Pride)“. Iz Policijske uprave su najavili da će ovo mirno okupljanje biti snimano.

-U subotu, 3. lipnja 2023. godine od 14 do 16 sati kod Glazbenog paviljona na Šetalištu dr. Franje Tuđmana u Karlovcu održati će se mirno okupljanje pod nazivom "Okupljanje u znak podrške LGBTIQ+ sugrađanima Grada Karlovca (Karlovac Pride)".

Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem članka 79. citiranog Zakona, u sklopu osiguranja policija će snimati ovo mirno okupljanje, stoji u priopćenju.

Više informacija o skupu može se pronađi na Facebook-u i Instagram profilu Karlovac Pride, a organizator Marko Capan poručuje:

-Pozivamo sve naše sugrađane da u 15 sati na Glazbenom paviljonu iskažu podršku svojim LGBTIQ+ prijateljima, poznanicima, kolegama i članovima obitelji. Posebice bi pozvali ljude heteroseksualne orijentacije da dođu i da svojim činom ohrabre LGBT ljude koji svoj život još uvijek žive u osjećaju straha, skrivanju i tišini. Zajedno pokažimo da je u našem gradu sazrjelo vrijeme da svi ljudi bez obzira spolnu orijentaciju i rodni identitet mogu i zaslužuju biti normalno vidljivi, poštovani i prihvaćeni.

Okupljanje počinje u 14 sati i 45 minuta i neće biti klasične povorke.