PU karlovačka

Policija će pojačano kontrolirati kamione i autobuse

VIŠE IZ RUBRIKE

ROADPOL - do nedjelje 12. stdenog

Ova preventivno - represivna akcija, provodi se kako bi se povećala sveukupna razina sigurnosti u cestovnom prometu te smanjio broj prometnih nesreća

Temeljem Plana aktivnosti organizacije ROADPOL - mreže prometnih policija država Europe, na području cijele Hrvatske, a ujedno i na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, ovaj tjedan, do nedjelje, bit će proveden pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

Ova preventivno - represivna akcija, provodi se kako bi se povećala sveukupna razina sigurnosti u cestovnom prometu te smanjio broj prometnih nesreća.

Javljaju iz policije i ujedno pozivaju vozače da poštuju prometne propise te da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu.

Isto tako, iz policije u priopćenju navode da je tijekom prošlog vikenda provedena preventivno-represivna akcije u prometu.

Tom prilikom utvrđeno je 213 prekršaja, a od toga se 16 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 96 na prekoračenje brzine, 24 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te devet na korištenje mobitela za vrijeme vožnje.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila na području Karlovca, a iznosila je 1,99 promila.

Najveća izmjerena brzina bila je 113 km/h na  D-1, na području Karlovca, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 80 km/h.