Žurne službe intervenirale zbog snijega

Policija apelira na korištenje zimske opreme, vatrogasci imali šest intervencija

VIŠE IZ RUBRIKE

padala stabla i stupovi

Svjedoci smo da je jutros najopterećeniji smjer bio iz Duge Rese prema Karlovcu, gdje je povremeno dolazilo do kratkotrajnih zastoja koje smo rješavali, rekao je Davor Boljkovac

Zbog zimskih uvjeta na cestama na terenu je i policija, a prema riječima načelnika Postaje prometne policije Davora Boljkovca policija intervenira na mjestima gdje dolazi do prometnih zastoja.

-Svjedoci smo da je jutros najopterećeniji smjer bio iz Duge Rese prema Karlovcu, gdje je povremeno dolazilo do kratkotrajnih zastoja koje smo rješavali, bilo da se radilo o lakšim prometnim nesrećama ili o dijelom neodgovornim vozačima koji su ipak odlučili krenuti bez zimske opreme. Još jednom apel na sve vozače, na put ne krećite bez zimske opreme. A dok su prometnice prekrivene snijegom zabranjen je promet za sva teretna vozila, odnosno prikoličare i šlepere. Dodatan oprez je nužan u prometu, istaknuo je Boljkovac i napomenuo da su jutros imali samo dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Zbog mokrog snijega koji je uzrokovao pucanje grana, ali i izvaljivanje drveća, posla je bilo i za vatrogasce, kako je napomenuo zapovjednik Javne vatrogasne postroje grada Karlovca Miroslav Rade.

-Javna vatrogasna postrojba u operativnom centru tijekom noći i jutra zaprimila je šest dojava  koje su uglavnom vezane za pad drveća i stupova na prometnice ili dvorišta kuća, istaknuo je Rade.

Više poziva zabilježeno je i u Županijskom centru 112, rekao je voditelj Službe civilne zaštite u Karlovcu Alenko Hudak.

-U Centar 112 došlo je 50-ak dojava, zbog padova kablova, električnih stupova, kao i drveća i grana na prometnice. Sve dojave su obrađene i proslijeđene žurnim službama, istaknuo je Hudak.