Prvi Karlovački

Poklon Karlovačke županije građanima – Predstava Stanko i Oliver nastavlja s gostovanjima

Autor: Ksenija Begović

04.06.2021

Kultura

Tijekom ovog i idućeg mjeseca Zorin dom planira dvadeset izvedbi predstavi svoje profesionalne produkcije, dvije izložbe, dva koncerta, matineje za djecu, sudjelovanje na tri festivala, te gostovanja  u 11 gradova i dvije općine. Najavila je to na današnjoj konferenciji ravnateljica Zorin doma Irena Božičević. Tema konferencija bila je suradnja gradskog kazališta i Karlovačke županije, o čemu je više rekla zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Veseli me da smo u jednoj lijepoj suradnji s gradskim kazalištem Zorin dom uspjeli dogovoriti predstavu „Stanko i Oliver“ koja je dar građanima, stanovnicima Karlovačke županije, a povodom obilježavanja Dana županije. Odlučili smo zajedno s ravnateljicom u ovo vrijeme covida malo razveseliti i uljepšati dane našim stanovnicima darujući im jednu predstavu, napomenula je Hajsan Dolinar dodavši da je županija u ovaj poklon uložila 20.000 kuna.

Karlovčani su već imali prilike pogledati predstavu, a od ovog vikenda nastavlja se s gostovanjima po drugim gradovima, budući da ih je covid privremeno odgodio.

U nedjelju, 6. lipnja predstava je u Vatrogasnom domu Oštarije. To je dar građanima grada Ogulina, ali kako s gradonačelnikom jedinim nismo uspjeli dogovoriti suradnju na području Ogulina tako smo je dogovorili u DVD-u Oštarije. Slijedi 12. lipnja u subotu premijera u Slunju, Trg Zrinskih i Frankopana u 21 sat, 19. lipnja premijera je u Ozlju, u centru grada pokraj trgovačkog centra Mercator, u 21 sat i 23. lipnja slijedi predstava u Dugoj Resi, u amfiteatru, također u 21 sat. Nadam da će naši stanovnici u njima uživati i ovim putem ih pozivam da se priključe, koliko to u ovom trenutku epidemiološki uvjeti dozvoljavaju, najavila je zamjenica županice.

Ulaz na sve predstave je besplatan, a zainteresirani više informacija mogu saznati na web stranici i društvenim mrežama Zorin doma.

Irena Božičević je dodala da uz spomenutih 20.000 kuna Karlovačka županija gradskom kazalištu financijski pomaže u još jednom projektu.

Dodatnih 80.000 kuna Karlovačka županija uložit će u naše predstave i u gostovanja po osnovnim i srednjim školama Karlovačke županije u cilju približavanja kazališta publici i onima koji si to ne mogu priuštiti ili onima koji stanuju malo dalje od grada Karlovca. U sklopu toga ići ćemo još u realizaciju dvije tematske predstave. Jedna će biti u partnerstvu s PU karlovačkom, tema je zlostavljanje putem društvenih mreža, istaknula je ravnateljica kao da se nada da je ovo početak i nekih većih projekata u budućnosti u suradnji sa Županijom.