Prvi Karlovački

Pojačan promet u smjeru mora i prema unutrašnjosti

Autor: Branko Obradović

01.08.2021

Vijesti

Prema podacima MUP-a jučer je do ponoći u Hrvatsku ušlo 410.000 putnika, a izašlo 360.000

Vikend i prvi dan kolovoza očekivano su počeli s gužvama na cestama diljem Hrvatske i na graničnim prijelazima. Na ulazak u zemlju iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije čeka se između sat i dva. Na autocestama se povremeno vozi usporeno i u kolonama.

– Na naplatnoj postaji Lučko od ranih jutarnjih sati vide se kolone automobila u smjeru Jadrana, ali i prema unutrašnjosti. Od ponoći do 11 sati u smjeru mora prošlo je 23.000 vozila, a 5.000 u smjeru Zagreba. Jutros je u jednom trenutku kolona automobila od Lučkog do Jankomira bila pet kilometara, a od Buzina do Lučkog 2 kilometra. Upravo se zbog vožnje u kolonama vozačima savjetuje da paze na propisani sigurnosni razmak, upozoravaju iz HAK-a.

Prema podacima MUP-a jučer je do ponoći u Hrvatsku ušlo 410.000 putnika, a izašlo 360.000. Može se reći da je ovo prvi pravi turistički vikend i velika smjena turista ove godine.

Iz HAK-a javljaju da je trenutno pojačan promet u smjeru mora i prema unutrašnjosti, na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac te na pojedinim graničnim prijelazima. Zbog čestih usporavanja i vožnje u koloni vozači se pozivaju da pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji zbog veće gustoće prometa povremeno su na pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8) na prilazima turističkim središtima i mjestima, Krčkom mostu (DC102), zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (B8), na Istarskom ipsilonu (B8) u smjeru graničnih prijelaza sa Slovenijom i u zoni tunela Učka, kod čvora Matulji, u blizini tunela i odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta. Potreban je dodatni oprez i strpljenje.

Foto: HAK