Prvi Karlovački

Pogledajte koja su aktivna gradilišta projekta Aglomeracija Karlovac- Duga Resa

Autor: Marta Marinović

21.01.2022

Karlovac

Tijekom 2021.počeli su radovi najvećeg komunalnog projekta u našem gradu, Aglomeracija Karlovac- Duga Resa. Ove se godine radovi nastavljaju i radi se u punom zamahu. Tvrtka Vodovod i kanalizacija izvijestila je koja su gradilišta trenutno aktivna.

-Radovi se izvode na Grupi 1 –  Turanj i Turanj- Mikšići, gdje je do sada izgrađeno 4500m kolektora o odvodnje otpadnih voda te rekonstruirano 1200 m vodoopskrbnog  cjevovoda.

Na GRUPI 2 u naselju Hrnetić izvođač je izgradio 600m javnog sustava odvodnje i   rekonstruirao 500m cjevovoda vodoopskrbe.

Na GRUPI 3 u naselju Gornja Švarča je trenutno izvedeno 700m kanalizacije  na području Kalničke, Vranske, Triglavske te su počeli i radovi u Lošinjskoj ulici.

Na GRUPI 5  radovi  su aktivni u gradskoj četvrti Jamadol,te na području Duge Rese u  Ulici bana Josipa Jelačića i naselju Tušmer. Na Jamadolu su aktivna gradilišta u Skadarskoj i Jamadolskoj ulici  gdje je ukupno izvedeno 530m javnog sustava odvodnje, 450m cjevovoda oborinskog sustava,370m metara vodoopskrbne  mreže, nadalje u  Jozefinskoj ulici izgrađen je  mješoviti sustav otpadnih i oborinskih voda, 250 m kućnih priključaka na odvodnju te 490m cjevovoda vodoopskrbe. U Tušmeru  je izvedeno 380 m javnog sustava odvodnje otpadnih voda.  

Pored ovih radova, na lokaciji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Gornjem Mekušju gradi se postrojenje za solarno sušenje mulja, čime će se smanjiti volumen mulja 3 do 4 puta, a to će značiti i manji trošak njegovog zbrinjavanja. Trenutno se izvode armiranobetonski radovi  na temeljnoj ploči.

Preostala je GRUPA 4, koju čine Zvijezda, Gornje Mekušje i Mala Švarča, a za koju je u tijeku ponovljeni postupak javne nabave za izvođača radova. Otvaranje ponuda je 31.1.2022.godine. Kvalitetno i u roku izvedeni radovi te komunikacija sa svim dionicima, poglavito građanima u obuhvatu radova, presudna je za uspješnu realizaciju projekta i ostvarenje njegovih ciljeva, stoji u priopćenju ViK-a.

Više informacija o projektu i obuhvatu radova te novosti dostupni su na web stranici https://aglomeracija.vik-ka.hr/ i  Facebook stranici https://www.facebook.com/aglomeracija.karlovac.dugaresa

ViK poziva građane na suradnju, strpljenje i razumijevanje te podsjeća na svoje službene kontakte: 047 649 146 ili aglomeracija@vik-ka.hr