Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

Podjela 400 porcija hrane Karlovčankama i Karlovčanima u središtu grada

VIŠE IZ RUBRIKE

Podjela hrane

Udruga Milosrđe s partnerskim udrugama provodi podjelu hrane građankama i građanima

Povodom 17. listopada Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva Udruga Milosrđe s partnerskim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, Gradskim društvom Crvenog križa Karlovac, Gradskim društvom Crvenog križa Duga Resa i KUD-om Zadobarje organizira danas podjelu hrane građanima. Na Šetalištu dr. Franje Tuđmana od 10 do 13 sati bit će podijeljeno 400 obroka. Govori voditelj Centra za beskućnike Jurica Banić.

-Tradicionalno već svake godine obilježavamo ovaj dan, kako bi na simboličan način zahvalili građanima Karlovca i Karlovačke županije na podršci već sedamnaest godina našem Centru za beskućnike i radu udruge. Ove godine pripremili smo više od 400 porcija, podjela je od 10 sati, pa dok se sve ne podijeli. Akciju organiziramo u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Karlovac, Gradskim društvom Crvenog križa Duga Resa, HVIDR-om Karlovac, Dokumentacijsko-memorijalnim centrom Damir Pintar i KUD-om Zadobarje, rekao je Banić.

U podjelu porcija hrane u ime Grada Karlovca uključili su se predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko. Marin Svetić zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji ove akcije.

-Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva na Šetalištu dr. Franje Tuđmana dijelimo najosjetljivijim Karlovčankama i Karlovčanima 400 porcija hrane. Hvala svima koji sudjeluju u akciji, kako bi se olakšala situacija građankama i građanima, koji su u najvećoj potrebi. Naravno, potrebno je tijekom cijele godine razmišljati o tome kako da se pomogne ljudima koji su u potrebi, kazao je Marin Svetić.

U ime Karlovačke županije akciju je došla podržati pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić-Knežević.

-Karlovačka županija uvijek nastoji pomoći, naravno, na način koji je najprikladniji, a to su materijalna sredstva, koja su izuzetno važna za pokrivanje potreba ljudi, ne samo u siromaštvu, nego i potrebe raznih drugih ciljanih skupina. Tako pokrivamo i Centar za beskućnike i to kroz dva područje. Mi financiramo takozvanu institucionalnu skrb, odnosno, to je sufinanciranje plaće djelatnika, koji u toj udruzi radi, kako bi udruga mogla funkcionirati na profesionalni način. Da iskoristim priliku, to je jedna od prvih udruga u našoj državi, izuzetno kvalitetna i koja izuzetno dobro radi. U posljednjih nekoliko godina mi smo za tu institucionalnu skrb izdvojili oko 75.000 eura. Drugo područje koje pokrivamo je sufinanciranje aktivnosti, koje ta udruga provodi, istaknula je pročelnica Maja Vučinić-Knežević.