Prvi Karlovački

Počinje zaprašivanje komaraca na području grada Karlovca

Autor: Renata Benković

12.07.2020

Karlovac

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije u ponedjeljak, utorak i srijedu provodit će prvu ovogodišnju akciju zaprašivanja komaraca -adulticidnu dezinsekciji.

Dezinsekciju suzbijanja odraslih komaraca ULV postupkom hladnog orošavanja provodit će se  uređajem sa  automobilske prikolice i toplim zamagljivanjem, ručnim uređajima sa zemlje na području grada Karlovca.

Suzbijanje krilatica u ponedjeljak će se provoditi na Dubovcu, Borlinu, Drežniku te obali Kupe od Veslačkog kluba do prve kuće u Ulici Gornja Gaza te u Jamadolskoj ulici i dijelu Luščića .

A u utorak i srijedu akcija će se provoditi na području pored željezničke pruge od ulice Kralja Tomislava do Ulice Kneza Branimira, Grabriku, u dijelu naselja Gaza, na Baniji te uz OB Karlovac i u Novom centru.

Isto tako u srijedu, komarci će se tretirati u Mostanju između dva mosta i u ulici Mostanje, Donjoj Švarči i na Švarči.

U Vrbanićevom perivoju oko hotela “Korana-Srakovčić“ i hotela “Korana”, na lijevoj i desnoj obali Korane od hotela “Korana” do ulice Dalmatinski prolaz, na području oko Hrvatskog doma i Vunskom polju.

Na Rakovcu, na Promenadi, u šančevima uz Draškovićevu ulicu, Tehničku školu, Dom umirovljenika sve do Ruskog puta, odnosno područje arboretuma i konačno područje oko nogometnog stadiona na Korani.

Akcije će se provoditi u ranim jutarnjim satima, od 4 do 7, biocidnim pripravkom koji je upisan u registar biocidnih pripravaka temeljem rješenja izdanog od Ministarstva zdravstva RH.

U slučaju kiše ili vjetra akcija se pomiče na slijedeći vremenski povoljan radni dan.