Radionice su namijenjene svim mladim osobama s područja Karlovačke županije, neovisno o stupnju obrazovanja i neovisno o tome jesu li prijavljeni na HZZ. Cilj radionica je naučiti mlade osobe izrađivati vlastiti životopis ,kreativni, standardni i videoživotopis, pisati molbe i prijave za posao, pretraživati oglase za posao te razviti vještine samoprezentacije i predstavljanja pred poslodavcima.

Počinje novi ciklus radionica za mlade nezaposlene osobe

VIŠE IZ RUBRIKE

  Udruga Carpe Diem uspješno je završila četvrti ciklus radionica za mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 29 godina u sklopu projekta Kluba za zapošljavanje mladih Karlovačke županije, a s ciljem veće konkurentnosti i boljeg položaja mladih osoba na tržištu rada

  -U prosincu 2018. družili smo se i intenzivno radili s korisnicima u Slunju, te smo ih kroz radionice uspješno osnažili ali i motivirali. Svakodnevno smo prolazili kroz teme kao što su osobne vještine, tipovi osobnosti, izrada životopisa i zamolbe za posao, samopredstavljanje i simulacija razgovora za posao. Osim grupnih radionica, proveli smo i individualno savjetovanje u kojem smo imali mogućnost posvetiti se svakom korisniku osobno i dodatno osnaživati njihove vještine. Tijekom individualnih razgovora snimali smo i videoživotopise kako bismo ih mogli postaviti na online platformu za poslodavce koji su nam suradnici na projektu.

  -Cijeli ciklus zaključili smo izradom osobnih akcijskih planova zapošljavanja, a najviše smo ponosni na napredak koji su korisnici ostvarili. Upravo iz tog razloga unaprijed se veselimo novim sudionicima s kojima ćemo surađivati i novom ciklusu koji počinje u ponedjeljak 14. siječnja ove godine u Karlovcu, a sve zainteresirane pozivamo da nam se priključe i prijave putem prijavnog obrasca, navode iz Udruge Carpe Diem.

  Radionice će se održavati tri tjedna u trajanju od 3 sata dnevno, od čega su predviđena dva tjedna grupnog rada i tjedan dana individualnog savjetovanja, s kontinuiranom mentorskom podrškom po završetku radionica. Radionice će se održavati u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu, Vojniću i Slunju.

  Radionice su  namijenjene  svim mladim osobama s područja Karlovačke županije, neovisno o stupnju obrazovanja i neovisno o tome jesu li prijavljeni na HZZ. Cilj radionica je naučiti mlade osobe izrađivati vlastiti životopis ,kreativni, standardni i videoživotopis, pisati molbe i prijave za posao, pretraživati oglase za posao te razviti vještine samoprezentacije i predstavljanja pred poslodavcima. Osim toga, mladi će imati mogućnost upoznati poslodavce s područja Karlovačke županije, postaviti svoje životopise na online platformu Kluba za zapošljavanje mladih gdje će pak poslodavci moći direktno pretraživati njihove životopise.

  Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije projekt je udruge Carpe Diem u partnerstvu sa Gradom Karlovcem, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, a financiran je iz EU socijalnog fonda u iznosu od 989 443 kuna.

  Sve dodatne informacije mogu se pronaći na Facebook ili Instagram stranici „Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije“.