Promocija deficitarnih zanimanja po osnovnim školama Karlovačke županije.

Počinje jedna od aktivnosti projekta „P.s. – pokreni se“

VIŠE IZ RUBRIKE

  U sklopu projekta „P.s. – pokreni se“ čiji je nositelj  Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije u četvrtak počinje promocija deficitarnih zanimanja po osnovnim školama Karlovačke županije.

  -Cilj projekta je okupiti minimalno tisuću učenika koji će  sudjelovati u prezentacijama same promocije i njihovih roditelja te ih uputiti na zanimanja koja su potrebna na tržištu rada. Prilika je to da ih se „riješi“ i predrasuda o tome da su deficitarna zanimanja samo muška, a isto tako dobit će i informacije o upisima u takva zanimanja kao i pravima koja imaju. U deficitarna zanimanja se upisuje vrlo mali broj učenika, a u nekim školama nema čak upisanog nijednog učenika. Stoga je i cilj projekta da se u ta zanimanja upiše što veći broj učenika. U planu je obilazak 28  škola  u Karlovačkoj županiji u dvije školske  godine i trajat će do kolovoza 2020. godine,  do kada se nadamo da ćemo imati minimalno tisuću učenika koji će biti u sklopu prezentacija. Nakon toga četristo  učenika išlo bi na profesionalno usmjeravanje te 250 učenika koji bi prošlo proizvodne pogone te bi se na licu mjesta informirali o samim deficitarnim zanimanjima iz prve ruke od poznatih obrtnika i poduzetnika iz Karlovačke županije, rekla je voditeljica projekta „P.s. – pokreni se“ Ivana Šulentić iz Regionalne razvojne agencije.

  Prva promocija bit će 14. ovog mjeseca u školi u  Lasinji, a 19. veljače u Osnovnoj školi Švarča.

  Partneri u projektu su Područni ured HZZ-a u Karlovcu, Karlovačka županija, Grad Karlovac, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac, Obrtnička komora Karlovačke županije, Ženska grupa Korak i Udruga Carpe Diem.

  Projekt financira Europski socijalni fond u stopostotnom iznosu od 1,7 milijuna kuna. (m.m.)

  Foto: i.č.