Hrvatska reprezentacija igra u Grazu, utakmica počinje u 20 sati i 30 minuta

Počinje Europsko rukometno prvenstvo, večeras utakmica Hrvatske i Crne Gore

VIŠE IZ RUBRIKE

  Mjesec siječanj već tradicionalno donosi sa sobom i dozu rukometne groznice, a ovoga puta riječ je o Europskom rukometnom prvenstvu koje se održava u Austriji, Norveškoj i Švedskoj od 9. do 26. siječnja 2020., a na njemu igraju i hrvatski rukometaši koji su smješteni u skupinu A u Grazu, gdje će im suparnici biti rukometaši Crne Gore, Bjelorusije i Srbije. Prvu utakmicu Hrvatska igra večeras od 20 sati i 30 minuta protiv Crne Gore.

  Ovo Europsko prvenstvo prvo je koje se igra u tri države i prvo u novom (proširenom) formatu natjecanja, s 24 reprezentacije.

  Šest je skupina s po četiri reprezentacije i iz tih uvodnih grupa po dvije najbolje plasirat će se u drugi krug. U tom drugom krugu formirat će se dvije nove skupine s po šest reprezentacija, odakle će po dva najbolja otići u polufinale i borbu za medalje, dok će trećeplasirani iz tih skupina igrati utakmicu za peto mjesto.

  Hrvatska tako natjecanje nastavlja u novoformiranoj skupini I u Beču, gdje će se još naći i po dvije najbolje ekipe iz skupina B i C.

  Osim što je borba za europski tron sama po sebi uzbudljiva, dodatnu draž ovom Euru daje i činjenica da je riječ o izlučnom natjecanju za plasman na Olimpijske igre. Zasad je iz Europe samo Danska, kao aktualni svjetski prvak, osigurala nastup u Tokiju sljedećeg ljeta, a njima će se priključiti ona reprezentacija koja ili osvoji zlato na Europskom prvenstvu ili u finalu izgubi baš od Danaca. (gol.hr)

  Foto:hrs.hr