U sklopu obilježavanja u srijedu od 16 sati „Mjerenje raspoloženja“

Počinje 12. tjedan psihologije u Hrvatskoj

VIŠE IZ RUBRIKE

    Tjedan psihologije u Hrvatskoj i ove godine bit će obilježen nizom aktivnosti u Karlovcu. Prvo obilježavanje bilo je 2008. godine povodom proslave vrijedne 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva. Sve što se priprema u ovom tjednu, naravno namijenjeno je svim zainteresiranim građanima, a dio aktivnosti je organiziran za pojedine ciljane skupine. Partner u obilježavanju Tjedna psihologije je Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“, tako da će se sve aktivnosti održavati u Ilirskoj dvorani. Otvorenje je danas u 17 sati i 30 minuta, postavom izložbe knjiga, novijeg izdanja iz popularne psihologije. Inače, u Knjižnici su i najtraženije knjige koje se upravo odnose na područje popularne psihologije. Potom će od 18 sati uslijediti i prvo predavanje pod nazivom „Kada nasilje postane govor ljubavi: Dvije perspektive jednog odnosa“ kojeg će održati Davorka Bišćan i Mateja Bubaš. Sutra će pak od 19 sati i 30 minuta biti još jedno predavanje naziv kojeg je „Psiholog u palijativnoj skrbi - kako se nositi s bolesti i strahom od smrti“. Predavačice će biti Davorka Bišćan i Blažica Škrinjar koja je ujedno i predsjednica Društva psihologa Karlovac.  Škrinjar  najavljuje zanimljiv program za srijedu.

    -U 16 sati u Gradskoj knjižnici provest će se „Mjerenje raspoloženja“ . Već nekoliko se godina na nivou cijele Hrvatske provodi ta akcija, a nakon obrađenih rezultata donosi se zaključak o tome kakvog smo raspoloženja kao nacija. Velika akcija je primjerice u Zagrebu  i tamo se dobivaju osnovni podaci o tome. „Mjerenje raspoloženja“ bit će od 16 do 18 sati i svi su dobrodošli, a radi se o jednoj vrlo kratkoj anketici od nekoliko pitanja.

    Osim u Knjižnici ova aktivnost provodit će se isti dan i u Mješovitoj industrijsko obrtničkoj školi među profesorima ove škole. U srijedu će još od 18 sati biti održano i predavanje „Devet vježbi opuštanja na kauču“ autorice Ljubice Uvodić Vranić.

    Interesantno predavanje pod nazivom „Podrška dobrobiti učenika i nastavnika: Programi osnaživanja socio – emocionalnih kompetencija“ bit će u četvrtak. Počet će u 18 sati a održat će ga Ivana Jugović s Instituta društvenih istraživanja u Zagrebu.

    Obilježavanje 12. Tjedna psihologije u Karlovcu završit će  u subotu. Na Odjelu za djecu predškolskog uzrasta karlovačke Knjižnice bit će obrađena tema u okviru programa Bebe u knjižnici“ „Postavljanje granica u odgoju“. Predavačica je Ana Budimir, psihologica u Dječjem vrtiću „4 rijeke“ u Karlovcu. Počet će u 10 sati. (m.m.)