Ženska grupa Karlovac "Korak"

Početna konferencija trogodišnjeg programa "Na mladima svijet ostaje"

VIŠE IZ RUBRIKE

Nastavak umrežavanja

Pružanje usluge psihosocijalnog tretmana za maloljetne počinitelje kaznenih djela proširili i na druga područja u Karlovačkoj županiji

Ženska grupa Karlovac „Korak“ organizirala je danas i početnu konferenciju trogodišnjeg programa "Na mladima svijet ostaje" Ženske grupe Karlovac Korak.

Kako je pojasnila Veronika Lesić, socijalna radnica u Ženskoj grupi Karlovac „Korak“, to je zapravo nastavak prošlog programa „Mijenjam sebe, mijenjam društvo“.

-Novina je da smo pružanje usluge psihosocijalnog tretmana za maloljetne počinitelje kaznenih djela proširili i na druga područja u Karlovačkoj županiji, istaknula je Lesić dodavši kako su uz područni ured Karlovac, uključili su i područne urede Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Ogulin i Slunj, jer se uvidjela potreba da u tim ruralnim područjima nedostaje ovakve usluge za maloljetne počinitelje kaznenih djela.

Naglasila je i kako ove godine nastavljaju umrežavanje putem supervizija institucija i organizacija koje se bave maloljetničkom delikvencijom i vršnjačkim nasiljem. Od sljedeće godine planiraju uspostaviti i novu savjetodavnu uslugu za djecu koja su počinila međuvršnjačko nasilje, a nisu kazneno odgovorna i njihove roditelje, kao i žrtve.

Program „Na mladima svijet ostaje“ financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 25 tisuća eura godišnje. Trogodišnji program se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područnim uredima Karlovac, Ogulin i Slunj.