Program je besplatan, a zainteresirani se mogu javiti u Zavod za javno zdravstvo

Počeo program poduke „Život sa šećernom bolesti“

VIŠE IZ RUBRIKE

    Uz bolesti srca i krvnih žila te karcinome, šećerna bolest je jedna od najčešćih kroničnih bolesti koje pogađa i stanovnike Karlovačke županije. Stoga je Savjetovalište za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljine koje djeluje već duže vrijeme u Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije, ovaj mjesec,  počelo provođenje programa poduke "Život sa šećernom bolešću". 

    - Namijenjen je osobama koje boluju od šećerne bolesti, njihovim članovima obitelji, ali i onima koji su u povećanom riziku za ovu bolest. Program je zamišljen kao petodnevna edukacija u malim grupama i individualno s educiranom medicinskom sestrom, savjetima liječnika, a po potrebi i ostalim stručnjacima, kaže voditeljica Savjetovališta dr. Biserka Hranilović.

    Cilj je, naime, da se osobe educiraju o značaju zdravog načina života u kontroli šećerne bolesti te sprečavanju komplikacija.

    -Za vrijeme trajanja radionica polaznici će usvojiti znanja o pravilnoj prehrani, značaju tjelesne aktivnosti, kontroli razine šećera u krvi, pravilnoj primjeni lijekova i sprječavanju komplikacija te sva druga potrebna znanja i vještine za dobru kontrolu bolesti koja je izuzetno važna za sprječavanje komplikacija, istaknula je dr. Hranilović.

    Program je besplatan, a zainteresirani se mogu javiti na telefon 411-265 u Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije. (m.m.)