Glavni cilj je da rad u županijskoj upravi i institucijama bude učinkovitiji

Počelo savjetovanje s javnošću u sklopu projekta Pametna županija

VIŠE IZ RUBRIKE

    Savjetovanje s javnošću projekta Pametna županija bilo je tema konferencije za novinare koja je održana u Karlovačkoj županiji. O temi su govorili zamjenica župana Martina Furdek Hajdin, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Renata Marinković i Boris Šohar iz tvrtke Infocumulus, koja sudjeluje u izradi Strategije i Akcijskog plana projekta Pametna županija.

    -Savjetovanje je počelo prošli tjedan, tako da u principu ispred nas je još gotovo mjesec dana, gdje naši građani i svi zainteresirani mogu pogledati dokument. Zašto mi uopće to radimo, znači, uglavnom su ljudi čuli za termin pametni gradovi, ali jednako tako i pametna županija ima puno toga što može implementirati, da bi naš rad mogao biti učinkovitiji i kvalitetniji, a i time racionalniji. Glavni ciljevi koje želimo postići ovim dokumentom je upravo to da rad u županijskoj upravi i našim institucijama postane zaista učinkovitiji, da nam treba i manje vremena, da nam baze podataka budu ažurne i da jednostavno na one jednostavne operacije više ne trošimo vrijeme. Ista tako ovaj dokument nije namijenjen samo Karlovačkoj županiji, on je namijenjen i našim jedinicama lokalne samouprave kao jedan krovni dokument na koji bi se trebale osloniti one implementacije o one aktivnosti u gradovima, koje bi jednako tako mogle koristiti za one usluge, koje se daju našim građanima. I sve to zajedno, naravno, i na našoj županijskoj razini i na lokalnoj razini treba biti usmjereno našim građanima, kazala je zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

    Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Renata Marinković pozvala je građane Karlovačke županije da se uključe u savjetovanje.

    -Aktivnosti po ovoj Strategiji Pametna županija počele su još 2018. godine, kada je formirana radna skupina, koja je zajedno s projektnim timom na kraju usuglasila negdje više od 70 prijedloga, koji su uvršteni u ovu strategiju i razrađeni. Mi sada u biti želimo prezentirati te sve aktivnosti koje bi dovele do poboljšanja rada cijele uprave i ostalih sudionika. Znači, osim lokalne samouprave tu su uključeni Zavod za hitnu medicinsku pomoć, vatrogasci i ostali bitni akteri. Akcijski plan o kojem govorimo, koji je također na savjetovanju, u njemu su definirani nositelji aktivnosti i rokovi provedbe, koji su naravno vezani uz osiguranje financijskih sredstava. Mi ovim putem želimo pozvati sve građane Karlovačke županije da se uključe u ovo savjetovanje, oni još uvijek mogu sudjelovati sa svojim prijedlozima, koji će biti obrađeni, po potrebi dorađeni u ovoj strategiji. Zato pozivamo sve da u što većem broju sudjeluju ili putem naše web stranice, gdje je objavljen prijedlog Strategije i Akcijski plan, putem obrazaca ili putem tribina, koje će biti održane u pet gradova naše županije, rekla je pročelnica Marinković. (b.o.)

    Foto: Igor Čepurkovski