Udruga Jak kao Jakov

Počelo provođenje projekta „Humanitarni rad u školama”

VIŠE IZ RUBRIKE

Senzibilizacija

Djecu će se kroz radionice podučavati humanitarnom radu, a imat će priliku okušati se u izradi keramičkih suvenira.

Od početka ove godine, udruga Jak kao Jakov provodi projekt „Humanitarni rad u školama koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz „Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području iznaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022/2023.

-Projekt se provodi u suradnji sa osnovnom školom Švarča te sa srednom školom Topusko gdje će se djecu kroz radionice podučavati humanitarnom radu i djelovanju, a imati će priliku okušati se u izradi keramičkih suvenira na kreativnim keramičkim radionicama. Cilj projekta je informirati djecu o važnostima, prednostima i dobrobitima humanitarnog rada te ih potaknuti na uključivanje u humanitarna događanja. Cilj je također senzibilizirati djecu i njihovu neposrednu okolinu za probleme s kojima se suočavaju njihovi vršnjaci, poznanici, i svi ostali kojima je potrebna pomoć. Jedan od ciljeva je i potaknuti mlade na volonterstvo.

Projekt će trajati do 31. srpnja ove godine, a središnji događaj udruge, humanitarni koncert „Njima na dar”, 19. svibnja 2023., bit će mjesto na kojem učenici iz ovog projekta suvenire koje su izradili na keramičkim radionicama prezentirati svim uzvanicima koncerta, poručuju iz navedene udruge.