Festival sportske rekreacije

Počelo jutarnjom gimnastikom završava discom na rolama

VIŠE IZ RUBRIKE

Sport za sve

Karlovački savez sportske rekreacije organizira danas u sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto Festival sportske rekreacije. Već u jutarnjim satima na Vunskom je polju održana jutarnja gimnastika, a razgibani i zagrijani nordijski hodači potom su se uputili u šetnju gradom.

Sekcija nordijskog hodanja koja djeluje pri Matici umirovljenika pokazala je da su vrlo aktivni rekreativci. Kroz koji dan obilježit će 10 godine a djelovanja. Počeli su s tridesetak članova, a kroz Sekciju je prošlo više od stotinu ljudi, rekla je voditeljica Darinka Marijanić.

Rado su se uključili u današnji festival, a s ponosom ističu da su nordijsko hodanje „doveli“ i potaknuli u cijeloj županiji. Kao vrlo aktivni hodači poznati su i u cijeloj Hrvatskoj.

U rekreacijski dan uključili su se i tenisači pa se na teniskim terenima kod ŠSD Mladost igra teniski turnir, a oni koji više vole boraviti u prirodi uputili su se u šetnju poučnom stazom Kozjača. Biciklistički trening održava se u prijepodnevnim satima također na Vunskom polju, a ispred Aquatike starta utrka građana. Nogometni turnir igra se na terenu NK Radnika na Gazi, dok kuglači imaju svoj turnir na kuglani Željezničar. Konjički klub Karlovac organizira Dan otvorenih vrata od 17 sati, a u 20 sati u dvorani Inline hokej kluba Karlovac u vojarni Luščić za kraj Festivala rekreacije slijedi Disco na rolama.