Prvi Karlovački

Počeli prvi radovi na rekonstrukciji kina Edison

Autor: Marta Marinović

29.11.2021

Kultura

Radni ponedjeljak u kinu Edison. Radnici su stigli i tako su  počeli pripremni radovi na rekonstrukciji karlovačkog kina koje su brojni građani željno čekali. Novo ruho Edison će dobiti do sredine 2023. godine. Svoja će vrata tada otvoriti velikim i malim građanima i ponovno će biti dom brojnim filmskim klasicima i hitovima.

U kinu će se urediti sanitarni čvor u podrumu, a u prizemlju ulazni i prateći prostori. U velikoj dvorani napravit će se novo gledalište u skladu suvremenih kino normativa i projekcijska dvorana s oko 200 sjedećih mjesta. Nadalje, ispod kosog gledališta velike dvorane oformiti manju projekcijsku dvoranu s 50-tak sjedećih mjesta. Rekonstruirat će se krovna konstrukcija, a u potkrovlju će se urediti prostor za razne namjene, poput vježbanja, proba i co-working prostora. Kako bi nam Edison čvrsto stajao na zemlji, pojačat će se nosivo tlo ispod temelja, a građevina će se produžiti za 4,70 m kako bi se dobio servisni uporabni prostor oko „pozornice“ odnosno kino platna. Preuredit će se bočni trjemovi te će se u njima oformiti novi sadržaji i prostori. Postavit će se i nova instalacija elektrike i rasvjete, kao i nova hidrotehnička instalacija. Karlovačko će kino imati i novo grijanje, hlađenje, klimatizaciju i ventilaciju.

-Obnovom brownfield lokacije nekadašnjeg kina Edison u Karlovcu ukupno 2.151,00 m2 površine stavit će se u funkciju razvoja integrirane turističke ponude Grada Karlovca, što će doprinijeti povećanju broja posjetitelja i rastu cijena nekretnina u staroj gradskoj jezgri. U okviru ovog projekta realizirat će se samo obnova brownfield lokacije, dok će se provedba usluga/sadržaja na obnovljenoj lokaciji osigurati kroz druge aktivnosti u skladu sa Strategijom razvoja većeg urbanog područja Karlovac 2019. – 2027, stoji u priopćenju gradske uprave.