Gradsko vijeće

Počela sezona kupanja na Foginovom kupalištu

VIŠE IZ RUBRIKE

Aktualni sat

Na aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća, DP-ovog vijećnika Alenka Ribića zanimalo je koje aktivnosti se provode i koji se sadržaji nude na Foginovom kupalištu s obzirom da je sezona kupanja započela.

-Kupališna sezona službeno je otvorena. Zbog nedavnih nepogoda i kiša koje su podigle vodostaj i zamutile vodu, napuhanci , odnosno Aquapark nije bilo mogue postaviti. Sprave su pripremljene i čekaju se povoljni vremenski uvjeti, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu, Dario Greb.

Tvrtke koje će u smjenskom radu brinuti o urednosti kupališta su Čistoća i Zelenilo, a što se tiče uklanjanja trave u samoj rijeci, za to su zadužene Hrvatske vode. Greb je dodao i kako su postavljene kabine za presvlačenje, a tuševi su također u funkciji.

Vijećnika Ribića zanimalo je i do kuda se došlo s uređenjem sportskog objekta u vlasništvu Atletskog kluba Karlovac.

-Za Objekt Atletskog kluba uz atletsku stazu u vlasništvu grada Karlovca izrađena je projekta dokumentacija s pripadajućim troškovnikom. Provedena je i javna nabava i ugovor je potpisala tvrtka Kolos iz Duge Rese u iznosu od 120.942 eura. Ugovor je potpisan u svibnju, a radovi na kompletnom uređenju objekta trebali bi završiti krajem listopada ove godine, naglasio je Greb.

Rekao je kako se trenutno izvode radovi na sanaciji temelja, odnosno staze uz sami objekt, radovi na izolaciji ravnog krova, zatim fasaderski, građevinski, stolarski, keramičarski, soboslikarski, vodoinstalaterski radovi, oni na elektroinstalacijama, te strojarski radovi. Završen je ravni dio krova, te postavljena izolacija i radovi se odvijaju po planu.