Prvi Karlovački

Počela realizacija projekata u sklopu programa KAkvart

Autor: Ksenija Begović

15.09.2020

Karlovac

Gradske četvrti i mjesni odbori započeli su s realizacijom projekata u sklopu ovogodišnjeg KAkvart-a. Za program je ovog puta osigurano ukupno 840.000 kuna.

Mjesni odbor Sjeničak Utinja započeo je s postavljanjem javne rasvjete. U mjesnom odboru Mala Jelsa započela je izmjena pokrova na kući mjesnog odbora, zamjena postojećeg krovišta odnosno priprema za početak istog također je u tijeku u MO Logorište. Vrijedni mještani Turnja započeli su projekt sanacije Društvenog prostora u Turanjskim Goljacima. Stanovnici Dubovca nastavljaju uređenje Sportskog parka Dubovac. Najmlađi Gažani ove godine uživat će u novoj urbanoj opremi, antistres podlogama i novim igralima na dječjem igralištu uz vrtić. U mjesnom odboru Kamensko započelo je uređenje zapuštenog travnjaka iza Društvenog doma, a u sklopu uređenja bit će postavljene i zabavne sprave za igru. Na samom završetku jest i projekt obnove vodovodnih instalacija na objektu NK Mostanje u istoimenoj gradskoj četvrti. Centralno mjesto okupljanja u Knez Gorici – Društveni dom u sklopu ovogodišnjeg KAkvart-a imat će uređenu glavnu salu. U kvartu Drežnik – Hrnetić također će biti uređene prostorije gradske četvrti, izvijestili su iz Gradske uprave.

KAkvart jedinstveni je projekt u Republici Hrvatskoj, podsjećaju iz Grada. Predstavlja sinergiju Grada Karlovca, privatnog sektora i volonterizma u čemu veliku ulogu imaju građani koji biraju i prijavljuju projekte koje smatraju važnima za svoju lokalnu zajednicu, te sami svojim radom osiguravaju njihovo provođenje. Do sada je realizirano ukupno 98 projekata vrijednosti više od šest milijuna kuna. Važnost projekta KAkvart za lokalnu zajednicu i ove je godine prepoznala i podržala kompanija HEINEKEN Hrvatska s brendom Karlovačko.