Prvi Karlovački

Počela dogradnja Dječjeg vrtića Zvončić u Ozlju

11.07.2019

Županija

Lipšinić: Dogradnjom će se povećati kapaciteti za smještaj 200 djece te će biti zadovoljene ukupne potrebe grada Ozlja za smještaj djece

U Ozlju su danas polaganjem vremenske kapsule u temelje počeli radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Zvončić. Radi se o investiciji vrijednoj 9 milijuna i 224 tisuće kuna. Od tog iznosa  Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju osigurala je 6 milijuna i 689 tisuća kuna, a ostatak od 2 milijuna i 535 tisuća kuna Grad Ozalj. Inače, redoviti program vrtića pohađa 170 djece,  raspoređenih u sedam odgojnih skupina. Uz redoviti program provodi se i program poslijepodnevne predškole, kraći program odgojno obrazovnog rada s djecom predškolske dobi koja nisu polaznici vrtića te engleska i folklorna radionica.

Dogradnjom vrtića dobit ćemo višenamjensku dvoranu, sobu za odgojitelje, dječje garderobe i  sanitarne čvorove. Bit će i četiri sobe dječjih dnevnih boravaka u kojima će boraviti 50-tak djece jaslićke dobi, dakle djece od jedne do tri godine  starosti. Prostor postojećeg vrtića će ostati na korištenje djeci vrtićke dobi, onima od navršene tri godine do polaska u osnovnu školu, rekla je ravnateljica Ustanove Vesna Novosel.

Organizirana skrb o djeci rane i predškolske dobi u Ozlju traje od 1978. godine. Kao samostalni objekt Dječji vrtić Zvončić izgrađen je 2003. godine,  a danas nakon 16 godina započeta je njegova dogradnja. Idejni i glavni projekt za dogradnju vrtića izradila je tvrtka Projektni biro A.C.M, a radovi će izvesti AB gradnja – svi iz Karlovca. Objekt je površine 760 kvadratnih metara,  što je proširenje vrtića za četiri smještajne jedinice jaslićke dobi  te povećanje kapaciteta vrtića na 200 djece. Time će biti zadovoljene ukupne potrebe grada Ozlja za smještaj djece u vrtić kao i podizanje kvalitete pružene usluge, izjavila je ozaljska gradonačelnica Gordana Lipšinić.

Vrtić bi trebao biti završen kroz 10 mjeseci, nakon čega slijedi unutarnje uređenje i opremanje dok bi upis nove djece bio s 1. rujna 2020., početkom nove pedagoške godine. Tada bi trebale nestati i lista za upis djece u vrtić; trenutno ona, pak, postoji i na njoj je 21 dijete, prvenstveno oni jaslićke dobi. U novom prostoru bit će zaposleno osam odgojitelja, dvije spremačice i pedagog koji  će s pola radnog vremena prijeći na puno radno vrijeme. Tada će u vrtiću biti zaposleno ukupno 32 djelatnika, kazala je ravnateljica Novosel.

Prigodan program izvela su djeca vrtića. (m.m.)

Foto: i.č.