Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac

Počela četvrta faza projekta "Zaželi - "Prevencija institucionalizacije"

VIŠE IZ RUBRIKE

  Pomoć u kući

  Uvodna konferencija četvrte faze projekta "Zaželi - Prevencija institucionalizacije" održana je danas u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Karlovac.

  Parteri na projektu su Grad Karlovac i Općinsko društvo Crvenog križa Vojnić.

  O projektu je više rekla ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Karlovac, Branka Hastor.

   -Projekt je konačno dočekao ono što smo svi očekivali, a to je bilo potpisivanje ugovora neki dan s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava za ovu četvrtu fazu projekta. U svim fazama projekta, pa tako i u ovoj, Gradsko društvo Crvenog križa je uvijek išlo do vrha, do maksimalnog broja zapošljavanja žena, do maksimalnog iznosa i uključivanja maksimalnog broja korisnika. Tako smo i u ovoj četvrtoj fazi odlučili zaposliti 32 osobe, a osim žena dozvoljeno je zapošljavanje i muških osoba. Kroz projekt će najmanje 220 korisnika, osoba treće životne dobi, moći dobiti uslugu "pomoć u kući". Ova faza je najduža, ugovor je potpisan na 36 mjeseci s time da će osobe biti zaposlene do 31 mjesec, a visina sredstava je gotovo 1,5 milijuna eura. Ono što je jako kvalitetno projekt donio za ovu lokalnu zajednicu je da je kroz ove četiri faze bilo zaposleno oko 180 osoba, da je 1.260 korisnika dobilo usluge što nije mali broj i da smo povukli oko 3,5 milijuna eura, izjavila je između ostalog Hastor.

  Na značaj projekta osvrnuo se i gradonačelnik Damir Mandić.

  -Grad Karlovac je partner na projektu i ono što je nama posebno važno je da će onaj dio potrebitih osoba u našem gradu  dobiti uslugu koja im stvarno treba. Mislim da je program Zaželi, ako mogu subjektivno procijeniti, jedan od najprepoznatljivijih i najboljih programa koji je u konačnici posljedica članstva Hrvatske u Europskoj uniji i europskih fondova. Naravno da je jako zahtjevno administrativno sve to skupa odraditi, ali i ovaj ugovor potvrđuje da Crveni križ u Karlovcu radi vrhunski, istaknuo je između ostalog Mandić.